myHuittinen logo

”Äitinä äidin rinnalla”

– Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminta luo siltoja kulttuurien välille

MLL:n Satakunnan piirin Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminta laajentuu vuonna 2019 Huittisiin.

Aiemmin toimintaa on ollut viidellä paikkakunnalla Satakunnassa: Kankaanpäässä, Porissa, Raumalla, Eurassa ja Harjavallassa. Toiminnan tarkoituksena on muun muassa edistää maahanmuuttajanaisten suomen kielen oppimista ja laajentaa sosiaalisia verkostoja.

Toiminnan ideana on yhdistää suomea puhuvia naisia ystäviksi maahanmuuttajanaisille. Yhdessä ystävät voivat esimerkiksi kahvitella, käydä kävelyllä tai vaikka leipoa. Ystäväparit päättävät keskenään, missä, milloin ja kuinka usein tapaavat. Vapaaehtoiset ovat tavallisia naisia, laajaa kielitaitorepertuaaria ei tarvita.

Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminnassa on tähän mennessä ollut mukana 19-78-vuotiaita naisia 32 eri maasta Satakunnassa. Huomioitavaa on se, että toiminta ei ole suunnattu vain pakolais- tai turvapaikanhakijataustaisille, vaan toimintaan voivat tulla kaikki muualta Suomeen muuttaneet naiset, jotka haluavat suomea puhuvan naisen ystäväksi. Monella toiminnassa mukana olevalla maahanmuuttajanaisella on suomalainen puoliso.

Suomenkieliset vapaaehtoiset saavat toimintansa tueksi lyhyen perehdytyksen. Seuraavat perehdytys on 6.4. Huittisissa. Lisätietoa ja ilmoittautumiset:

https://www.olettarkea.fi/kalenteri/ystavaksi-maahanmuuttajaaidille-3/

Toiminnan rahoitus tulee Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA:lta. 

Lisätietoja:

Sarianne Taipalus
koordinaattori, Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminta
MLL Satakunna piiri
sarianne.taipalus@mll.fi
puh. 050 307 4885