myHuittinen logo

Awario Gem lääkinnäliset korut saatavilla HelmiHelenasta

Awario Gem on lääkinnällinen koru ja suomalainen innovaatio

Heart2Save, Lumoava ja Suunto ovat kehittäneet ja tuoneet markkinoille Awario Gem -korun, joka on myös lääkinnällinen laite sydämen rytmihäiriöiden tunnistamiseen ja tarkkailuun. Helppokäyttöinen, Awario Gem -korun, Awario-sovelluksen sekä Awario Analysis -analyysipalvelun sisältämä Awario-palvelu tunnistaa yleisimmät rytmihäiriöt ja käyttäjän puhelimen kanssa mahdollistaa sairaalatasoisen EKG:n eli sydänsähkökäyrän mittauksen kotioloissa.

Koruidean keksijä, Heart2Saven perustaja ja lääketieteen tohtori Helena Jäntti  kertoo, että idea sai alkunsa hänen tavatessaan työssään ensihoitolääkärinä aivoinfarktipotilaita, jotka sairastivat eteisvärinää tietämättään. Jäntti uskoo, että terveydenhuollon tulevaisuus on itse tapahtuvassa, teknologia-avusteisessa mittaamisessa, joka tapahtuu sairaalan seinien ulkopuolella:

- Heart2Saven tavoitteena on kehittää ratkaisuja lääketieteellisiin ongelmiin ja auttaa sitä kautta pelastamaan ihmishenkiä, sekä alentamaan terveydenhuollon kustannuksia. Mukana kulkevan lääkinnällisen laitteen edut ovat, että mittauksen voi tehdä juuri oireita kokiessaan, se ohjaa oikea-aikaisessa hoitoon hakeutumisessa ja auttaa tarvittaessa lääkäriä tekemään nopeasti hoitoon liittyviä päätöksiä.

Awario Gem on sydämen rytmihäiriöiden tunnistamiseen ja tarkkailuun suunniteltu helppokäyttöinen lääkinnällinen laite. 

Awario-palvelu tunnistaa neljä yleisintä rytmihäiriötä: eteisvärinä, hidas syke, nopea syke ja lisälyönnit. Näistä merkittävin on eteisvärinä ja sen seuraukset ovat vaaralliset, sillä se voi olla täysin oireeton, ja pahimmillaan hoitamattomana johtaa aivoinfarktiin ja jopa kuolemaan. Aivoinfarktin riski lisääntyy iän myötä ja European Society of Cardiology ESC suosittaakin sydämen rytmin seurantaa yli 65-vuotiaille. 


Awario-palvelu mahdollistaa käyttäjän puhelimen kanssa sairaalatasoisen EKG:n eli sydänsähkökäyrän mittauksen kotioloissa. Awario-sovellus ohjaa mittauksen tekemisessä ja näyttää rytmihäiriöanalyysin tulokset suoraan puhelimessa. Awario Gem kulkee helposti kaulassa ja mittaaminen on vaivatonta. Mittaaminen tapahtuu asettamalla Awario Gem kämmentä tai rintaa vasten ja tuloksena Awario Analysis -analyysipalvelu antaa sairaalatasoisen EKG-raportin, jonka voi näyttää lääkärille.


Awario Gem -korun muotoilusta on vastannut suomalainen korubrändi Lumoava.

Muotoilu on selkeää, skandinaavista tyyliä, ja siinä on kiinnitetty erityistä huomiota käytettävyyteen. Koru on kaunis, helppokäyttöinen ja miellyttävän tuntuinen. Tähän mennessä muotoilua on hyödynnetty hyvinvointiteknologioissa, kuten kelloissa, sormuksissa ja rannekkeissa, mutta lääkinnälliset laitteet ovat olleet vähemmän esteettisiä ja hankalia kuljettaa mukana. Awario Gem valmistetaan Suomessa ja materiaaleina ovat suomalainen luonnonkuitukomposiitti ja kierrätetty platinapinnoitettu hopea.

Lumoavalle tämä on ensimmäinen askel matkalla kohti teknologian ja korun yhdistämistä toisiinsa. 

Lumoava-tuotteita valmistavan Saurum Osakeyhtiön toimitusjohtaja Mikko Pessi on tyytyväinen tuotekehitysyhteistyön lopputulokseen:

- On hienoa olla mukana kehittämässä teknologiaa, jolla voidaan tuoda lääketiede ihmisten arkeen ja näin myös pelastaa ihmishenkiä. Tällainen ratkaisu on ollut mahdollista kehittää vain yhdistämällä korkeatasoinen lääketiede, teknologia sekä muotoiluosaaminen.

Awario Gem  lääkinnälliset korut nyt saatavilla  

HelmiHelena nettikauppa 24/7
Huittinen Kello- ja Kultaliike , Risto Rytin katu 24, Huittinen

p. 040 1285 775     •   helena@helmihelena.fi    •   www.helmihelena.fi