myHuittinen logo

Kuvakulmia - Erkki Nuutisen kamerasta

Huittisten museon vaihtuva näyttely nostaa esille Erkki Nuutisen (1906–1988) valokuvia Huittisista. Savolaissyntyinen, Rauman seminaarista opettajaksi valmistunut Nuutinen tuli opettajaksi Lauttakylän yhteiskouluun vuonna 1927. Opettajan työnsä ohella hän toimi vuosina 1947–1956 Satakunnan Kansan asiamiehenä ja toimittajana Huittisten ympäristössä.

Erkki Nuutinen oli innokas valokuvaaja. Toimittaja-aikanaan hän tallensi kamerallaan paitsi uutistapahtumia, myös paikallista arkea – ihmisiä, työtä ja maisemia. Nuutisen tytär, Anneli Asplund, muistelee: ”Erkki lähti kiireesti liikkeelle, kun jotain kuvattavaa ja uutisjuttua oli tarjolla. Hänellä oli polkupyörä, miestenpyörä tietenkin. Housunpuntteihin hän pani usein pyykkipojat, etteivät jääneet kettinkien väliin”.

Näyttelyssä on esillä viitisenkymmentä kuvaa, jotka johdattavat sodan jälkeisten vuosien Huittisiin. Nuutisen kuvat kertovat mielenkiintoisella tavalla paikallishistoriaa. Kuvista välittyy hetken tunnelma – urheilukuvissa on vauhtia ja liikettä, työkuvissa vanhan kansan arvokkuutta ja ammattiylpeyttä, maisemissa harmoniaa ja uutiskuvissa dramatiikkaa.

Huittisten museo on kesällä avoinna
ti-pe 12-17 ja la-su 12-16.
15.8. alkaen avoinna la-su 12-16.

Ryhmille sopimuksesta myös muina aikoina.


Kuvakulmia - Erkki Nuutisen kamerasta on esillä Huittisten museossa 31.10.2019 saakka.