myHuittinen logo

Lähiruokapäivän avajaistapahtuma 9.9.2023

Mikä on Lähiruokapäivä?

Mistä suomalainen ruoka tulee? Millaisia tuotteita sinun kotiseudullasi tuotetaan? Mitä muuta mielenkiintoista maaseudulta löytyy? Muun muassa näihin kysymyksiin voit saada vastauksen valtakunnallisen Lähiruokapäivän tapahtumissa lauantaina 9.9.2023!

Lähiruokapäivänä pääset tutustumaan paikallisiin tuottajiin ja yrityksiin, ostamaan tuoreita raaka-aineita ja tuotteita suoraan tekijöiltä itseltään sekä tietenkin nauttimaan herkullisesta lähiruoasta. Monissa kohteissa on myös mahdollisuus päästä tutustumaan eläimiin, koneisiin ja pihapiirin.

Kyseessä on siis oikea maaseudun avointen ovien tapahtuma. Tervetuloa vierailulle Lähiruokapäivänä! Katso lisää täältä!

Lähiruokapäivän avajaistapahtuma 9.9.2023

Valtakunnallisen Lähiruokapäivän avajaistapahtuma järjestetään tänä vuonna Huittisissa Kivikylän tehtaanmyymälän Hullulenkin piha-alueella lauantaina 9.9.2023 klo 10-14. Osoite on Palvarinkatu 10, 32700 Huittinen.

Avajaistapahtumassa pääset kuulemaan juhlapuheenvuoroja ja musiikkiesityksiä sekä osallistumaan lähiruokavisaan. Tapahtumassa myös lapset voivat osallistua erilaisiin maaseudun puuhiin, kuten polkutraktorilla ajamiseen ja keppihevoskisoihin. Päivän juontajana toimii vaikuttaja Maikki Helminen.

Avajaistapahtuman yhteydessä järjestetään lähiruokatori, jossa voit maistella paikallisia herkkuja ja nauttia makunystyröitä kihelmöiviä lähiruokaelämyksiä. Lähiruokatorin kojuista löydät muun muassa tuoreita vihanneksia, marjoja, lihaa sekä monia muita lähituotettuja herkkuja. Tapahtumassa Satakunnan Keittiömestarit ry julkistaa syksyn Taste Satakunta -menukokonaisuuden, joka on laadittu satakuntalaisten raaka-aineiden ympärille.

Ilmoittautuminen Lähiruokapäivän avajaistapahtuman ja lähiruokatorin järjestäjäksi on avoinna! Avajaistapahtumaan ovat tervetulleita kaikki lähiruoantuottajat ja jatkojalostajat, paikalliset käsityöläiset, lähiruoan neuvonta-, kehittäjä-, ja asiantuntijatoimijat tai muut maatalouteen liittyvät toimijat. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan viimeistään 31.8.2023 mennessä täällä.

Avajaistapahtuman ohjelma:

Klo 10.00:

Taikayöntien lähiruokabussi saapuu Kivikylään. Bussi kulkee aamulla Urjalasta, Punkalaitumen torin ja Huittisten linja-autoaseman kautta Kivikylään. Lue lisää ja ilmoittaudu bussikuljetukseen täällä.

Kumara soittaa

Avajaispuheet:

Maakuntajohtaja Kristiina Salonen

Huittisten kaupungin valtuuston puheenjohtaja Jouni Isotalo

Klo 10:30:

Joukkuevoimistelujoukkueet Taiga ja Celia esiintyvät, Huittisten voimistelu ja liikunta ry

Kumara soittaa

Klo 11.00:

Taikayöntien lähiruokabussi lähtee kohti Mattilan Marjatilaa Huittisissa, Metsärannan lihaa Punkalaitumella ja Kajabacan tilaa Urjalassa. Kivikylästä pääsee bussin kyytiin, ja bussi palauttaa sinut Kivikylään päivän päätteeksi. Lue lisää ja ilmoittaudu bussikuljetukseen täällä.

Klo 11:15:

Taste Satakunta – syysmenun julkistus. Haastattelussa Terja Wahlberg, SAMK Gurmeeta-hanke, ja Jukka Luojukoski, Satakunnan keittiömestarit ry.

Klo 11:30:

Joukkuevoimistelujoukkueet Taiga ja Celia esiintyvät, Huittisten voimistelu ja liikunta ry

Kumara soittaa

n. klo 12.00:

Maa- ja metsätalousministeri Sari Essayahin Lähiruokapäivän juhlapuhe

n. klo 12:15:

Lähiruokapaneeli – Lähiruokaa pöytään, nyt ja tulevaisuudessa

Mukana paneelissa maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah sekä satakuntalaiset kansanedustajat Eeva Kalli, Matias Marttinen ja Juha Viitala. Haastattelemassa Heli Lehtelä, Lauttakylä-lehden päätoimittaja.

n. klo 12:45:

Lähiruokavisa

Klo 13:15:

Minkälaisen menukokonaisuuden saa koottua huittislaisesta lähiruoasta. Haastattelussa emeritapäätoimittaja, ruokablogi Pilkkumin luoja Marja-Liisa Hakanen.

Klo 13:30:

Tuotepakettien arvonta

Kumara soittaa

Klo 14.00: Tapahtuma päättyy

TAIKAYÖNTIEN LÄHIRUOKAKIERROS LAUANTAINA 9.9.2023

Lähde mukaan bussikierrokselle tutustumaan Taikayöntien lähiruokatiloihin ja maistelemaan alueen marjaviinejä, pienpanimotuotteita sekä muita lähiruokatuotteita! Kierrokseen kuuluu tutustumisvierailut marjaviinitiloilla Mattilan Marjatilalla Huittisissa ja Kajabacan tilalla Urjalassa sekä Metsärannan Lihalla Punkalaitumella. Metsärannan Lihalla vietetään riistakauden avajaisia ja tarjolla on myös punkalaitumelaisen pienpanimon Pouru Brewingin tuotteita. Bussi pysähtyy myös valtakunnallisen lähiruokapäivän avajaistilaisuudessa ja lähiruokamarkkinoilla Kivikylän Hullulenkissä. Kyytiin voi nousta Urjalan torilta, Punkalaitumen torilta, Huittisten linja-autoasemalta tai Kivikylän Hullulenkistä.

Aikataulu ja reitti:

8.45 Lähtö Urjalan torilta

9.15 Lähtö Punkalaitumen torilta

9.45 Lähtö Huittisten linja-autoasemalta

10.00 - 11.00 Valtakunnallisen lähiruokapäivän avajaiset ja lähiruokamarkkinat, Kivikylän Hullulenkki

11.00 Lähtö Kivikylän Hullulenkistä

11.15 – 12.00 Mattilan marjatila, Huittinen

12.45 – 13.30 Metsärannan Liha / Pouru Brewing, Punkalaidun

13.50 – 14.35 Kajabacan marjatila, Urjala

14.50 Saapuminen Urjalan tori

15.20 Saapuminen Punkalaitumen tori

15.50 Saapuminen Huittisten linja-autoasema

16.00 Saapuminen Kivikylä Hullulenkki, Huittinen

Bussikierros on maksuton. Lähiruokatuotteiden maistelu on omakustanteista. 

Ilmoittautumiset 4.9.2023 mennessä täällä!

Lisätiedot: Projektipäällikkö Niina Aalto, niina.k.aalto@samk.fi, puh. 044 710 3384