myHuittinen logo

Paitamyynti sujuu verkkokaupassa


Koronaviruspandemia mullisti suomalaisten arjen maaliskuussa ja samalla loppuivat monet urheilusarjat ja –harrastukset ennen aikojaan. Näin kävi myös huittislaiselle salibandyseura SBS Rupulle, joka joutui keskeyttämään pelit ja harjoitukset maaliskuussa.

Joukkueen toiminnanjohtaja Heikki Hakala alkoi miettiä jonkinlaista kampanjaa keskeytyneen toiminnan tukemiseksi, mutta koska omalla seuralla ei suurta taloudellista hätää ollut, ajatus laajeni kampanjaksi, joka tukisi lasten osallistumista urheiluun lajista riippumatta.

- Itse hankin siinä tilanteessa parin urheiluseuran tukitekstiilejä ja aloimme vaimo Hannan kanssa sitten miettiä, voisiko olla huittislaista urheilua korostava paita, jonka tuotto menisi urheiluharrastuksen mahdollistamiseen.

Idea paidan 32700-tunnuksesta tulee Heikin omasta pelaajahistoriasta, kotikylän postinumero on komeillut joskus hänen omassa pelipaidassaan. Heikki otti yhteyttä Huittisten kaupunkiin ja kysyi, saisiko paidassa käyttää lisäksi #liikkuvahuittinen –hastagia, ja ottaisiko kaupunki jaettavaksi kampanjan tuoton.

-Kaupunki suhtautui äärimmäisen positiivisesti, ja jakaa kampanja päätyttyä tuoton nuorille. Raha ei ole korvamerkittyä muuten kuin että sen pitää mennä lasten ja nuorten perusharrastusmaksujen tukemiseen, ei liikuntapaikkoihin tai jokin seuran avustuksiin.

MyHuittinen-verkkokauppa paras ratkaisu rahan liikuttamiseen

Paitamalliksi haluttiin ensisijaisesti college, ja lisäksi lopulta päädyttiin ottamaan rinnalle t-paita, joka on hinnaltaa hieman edullisempi. Malleja, värejä ja painatuksia on vain yksi, jotta tuotantokustannukset ovat mahdollisimman edulliset ja tuottoa saadaan hyväntekeväisyyteen.

Yhtenä haasteena oli myynnin käytännön hoitaminen, erityisesti rahaliikenteen osalta.

-Ihmisillä ei ole luottamusta käteiseen, enkä minä halunnut alkaa käteistä rahaa käsittelemään tai laskuja kirjoittamaan, Hakala kuvaa pohdintaa.

Ratkaisu löytyi MyHuittinen-portaalin verkkokaupasta. Sinne paikalliset yritykset ja yhdistykset voivat laittaa tuotteita tai palveluja myyntiin, ja palvelu tilittää rahat simppelistä nettiostoksesta myyjän tilille ja kaikesta syntyy niin ostajalle kuin myyjälle tarvittavat kuitit ja dokumentit.

-Palvelu on todella yksinkertainen tapa saada raha liikkeelle, ja tuotteiden lisääminen palveluun on hyvin helppoa. Kulut ovat varsin pienet verrattuna käteisen käsittelyyn ja laskuttamiseen, rahan liikkeellä kun on aina hintansa.

MyHuittinen-palvelua ylläpitävä Huittisten Sanomalehti tarjosi verkkokaupan veloituksetta SBS Rupun käyttöön paitakampanjaan, ja tarjoaa nyt poikkeusaikana myös muille yrityksille ja yhdistyksille verkkokauppaominaisuuden syksyyn asti ilman lisähintaa.

Heikki Hakalan mielestä MyHuittinen on juuri oikea paikka Huittista yhdistävän tuotteen myyntiin.

-Palvelu on nimenomaan huittislaisten yhteisöjen kanava huittislaisille. Verkkoakaupassa raha ja tavara liikkuu, ja samalla syntyy valtava määrä liidejä, kontakteja, joita yritys tai yhdistys voi hyödyntää markkinoinnissa myöhemmin.

Vielä ehtii hankkimaan omansa

Paitakampanja on edennyt vauhdilla: kesäkuun alussa tuottoa on kertynyt jo 4400 euroa, kun kulut on jo otettu pois. Kampanjan tavoite on 5000 eurossa, johon se Heikki Hakalan mukaan jääkin.

- Aikansa kutakin, ja hallinnollisesti on selkeintä lopettaa kampanja siihen. Nyt paitoja kuitenkin vielä saa, toimitusaika hieman pitenee kun paitoja painatetaan erä aina sitten kun tilauksia on tarpeeksi.

SBS Rupu ei saa kampanjasta tuottoa, kulujen jälkeen paitojen hinnasta jää hyväntekeväisyyteen noin puolet. Heikki Hakala on hoitanut paitojen tilauksen ja jakelun lähialueelle, joitakin on postitettu.

32700-paitakampanjan jälkeen Heikki miettii MyHuittinen-palvelun olevan seuralle hyödyllinen jakossakin.

-Rupullakin on seuratekstiilejä, jotka voisi laittaa tuonne myyntiin. Lisäksi sinne sopii hyvin esimerkiksi lahjakortit tai täällä käytettävät palvelut, joiden avulla voi esimerkiksi ostaa kauempaakin lahjan huittislaiselle.

Hanki tästä oma paitasi, jos et vielä ole ehtinyt ostoksille!