myHuittinen logo

Seeste-messut 2024

SEESTE eli Huittisten seniori- ja esteettömyysmessut järjestetään perjantaina 11.10.2024 Tahto Areenalla klo 11-14. 

Tulossa jälleen kiva tapahtuma! Vuoden 2022 Seeste-messuilla oli lähes 1500 kävijää.

Areenalla on kaupungin omat osastot, myyjiä, tuote-esittelijöitä, yhdistyksiä ja erilaisia palveluyrittäjiä. Areenan peräosaan, ”jumppasaliin”, on tulossa esiintymislava, jossa luentoja ja muuta mukavaa ohjelmaa. Tervetuloa mukaan!

Haluatko mukaan esittelemään yhdistyksesi tai yrityksesi toimintaa, myymään tuotteita tai tarjoamaan palveluita?

Messuihin osallistuminen on Huittisissa toimiville yhdistyksille maksutonta.

Osallistuminen maksaa yrityksille 80 euroa + alv 24%. Poliittisille puolueille 50e sis. alv.  Osallistumismaksulla katetaan tapahtumamarkkinointi jota on mm. julisteina, verkossa ja lehdissä.

Sisäpaikkaan kuuluu pöytä 70 x 160 cm. Lisäksi on tarjolla muutamia ulkopaikkoja. Osastolla voi esitellä toimintaa, palveluita tai myydä tuotteita mukaan. Paikanpäällä ruokamyynti ainoastaan erillisellä sopimuksella. Esim. leivonnaisia voi myydä mukaan.

Ilmoittaudu alla olevan linkin lomakkeella 31.8.2024 mennessä.

https://forms.office.com/e/cuFaynpnN7

Huipputapahtumaa odotellessa!

OHJELMA (päivittyy tapahtuman lähestyessä)

Puhujalava:

MATKAILU - paneelikeskustelu seniori-ikäisten matkailusta ja esteettömästä matkailusta. Kiinnostaisiko matkailu, mutta pelko ja epävarmuus estävät? Tule kuuntelemaan keskustelua asiantuntijoilta sekä koti- että ulkomaan matkailusta!

HYVINVOINTI - tietoiskuja alan ammattilaisilta.

ASUMINEN - paneelikeskustelu. Pohditko talosi arvoa, mietitkö mahdollisia tulevia remonttitarpeita? Vaivaako sähkön kulutus, miten voit vaikuttaa itse asumiskuluihisi? Alan asiantuntijat keskustelevat mm. näistä aiheista.


Kahvion yhteydessä toimintaansa esittelee Musiikkiopisto. Musiikkiopiston pisteellä oppilaat emännöivät ja soittavat.

Huitsikka

Huitsikka kuljettaa näppärästi Seeste-messuille! Pyydettäessä Huitsikka tipauttaa kyytiläiset Tahto Areenan pihaan asti. 

Tutustu aikatauluihin ja ajoreitteihin tästä kartasta

Näytteilleasettajia:

Aurahovi

Aurahovin seniorikoti Huittisten Kuninkaisissa tarjoaa asukkailleen esteettömän kerrostalokodin, tarpeenmukaiset hoiva -ja tukipalvelut sekä yhteisöllistä ja mukavaa arkea. 

Asukkaiden käytössä on viihtyisät yhteistilat, kuntosali sekä saunaosasto. Satakunnan hyvinvointialueella on käytössä yhteisöllisen asumisen palveluseteli, jota voi hakea säännölliseen avun tarpeeseen. 

Auts-Tuote Oy

Auts-Tuote Oy tuo messuille arjen turvallisuutta lisääviä tuotteita sekä Microlife -verenpainemittarit.

Tule testaamaan käytännössä esim. eteisvärinän tunnistava verenpainemittari ja voit hankkia laitteen edulliseen messuhintaan.

Kotimaiset CareCare -pitosukat ovat yksinkertainen apuväline kaatumisen ja liukastumisen ennaltaehkäisyyn niin kotona kuin hoivakodeissakin. Ne sopivat kaikille, mutta erityisesti, kun voimavarat ovat syystä tai toisesta heikentyneet ja liikkuminen on vaikeutunut. Sukkia voidaan käyttää kuivissa ja kosteissa tiloissa, joko paljaassa jalassa tai tavallisen sukan päällä.

Laadukkaat Safehip -lonkkasuojat on tarkoitettu ennaltaehkäisemään lonkkamurtumia. Vaatteiden alle puettava suoja on huomaamaton. Sen käyttö tuo tutkitusti lisää varmuutta liikkumiseen, kun kaatumisen pelko vähenee. Esittelyssä eri suojamallit.

Auts-Tuote Oy järjestää ensiapukoulutuksia sekä myy ensiapu- terveys- ja turvatuotteita.

Koko tuotevalikoimaamme voit tutustua verkkokaupassamme: https://auts.fi/kauppa/

tai varastomyymälässämme Huittisissa (Koskuankatu 6).

Tule tutustumaan meihin ja tuotteisiimme 🙂

Funteeraamo

Funteeraamo – hyvinvointiteknologialainaamossa on mahdollista päästä kokeilemaan helposti lähestyttäviä teknologioita, sovelluksia ja sisältöjä, sekä saada ohjausta niiden käyttöönoton helpottamiseksi.

Kokeiltavissa ja tutustuttavissa olevien laitteiden valikoimista löytyy hyödynnettäväksi apuvälineitä muistin tukemiseen, turvallisuuteen, näön ja kuulon avuksi sekä virkistykseen ja oman terveydentilan tarkkailuun.

Osaa esillä olevista tuotteista pystyy testaamaan myös lyhyen lainajakson ajan kotona, jotta oli mahdollista varmistua oikeasta ostopäätöksestä.

Esillä messuilla muistin, hyvinvoinnin, kuulon ja näön apuvälineitä. 

Instagram 

Huittisten Fysioterapia Oy

Huittisten Fysioterapia tarjoaa laadukkaita fysioterapiapalveluita Huittisten ja lähikuntien alueella. Toimitilamme ovat katutasossa ja pihasta löytyy runsaasti parkkitilaa.

Teemme tarvittaessa myös kotikäyntejä.

Toimintakykysi tueksi saat kuntoutusta, ohjausta ja neuvontaa sekä hierontaa.

Meillä on mahdollisuus painokevennettyyn kävelyyn, mikä mahdollistaa harjoittelun turvallisesti valjaiden kanssa.

Meidän kauttamme saat myös erilaiset tuet, lääkinnälliset hoitosukat ja tukisukat sekä pienapuvälineet arkea helpottamaan.

Tule tutustumaan meihin ja esillä oleviin tuotteisiin sekä pyörittämään onnenpyörää!

löydät meidät myös instagramista ja facebookista

Huittisten museo ja museonystävät, Huittisten Kotiseutuyhdistys ry

Huittisten museo, museonystävät ja Kotiseutuyhdistys tarjoavat toimintaa ja tapahtumia kotiseudun ystäville ja kulttuurinnälkäisille:

Museossa voi tutustua mm. paikalliseen kulttuurihistoriaan, Risto Rytin elämään ja Lauri Leppäsen taiteeseen. Lisäksi museossa järjestetään erilaisia tapahtumia.

Museonystävät tekevät vapaaehtoistyötä museon hyväksi mm. osallistumalla tapahtumien toteuttamiseen.

Kotiseutuyhdistys järjestää mm. kotiseutuluentoja ja -retkiä sekä julkaisee Huittisten Joulu -lehteä.

Paa poiketen osastollemme juttelemaan! Kerromme mielellämme toiminnasta, luvassa myös valokuvien tunnistusta ja muistelusalkun esittelyä. Osastolla myynnissä sekä museonystävien että Kotiseutuyhdistyksen tuotteita. Käteismaksu.

Huittisten seniorit ry

Yhdistyksemme on aktiivisesti toimiva eläkeläisyhdistys, joka toimii jäsenistönsä vireyden ylläpitäjänä ja tarjoaa mielekästä tekemistä sekä yhdessä oloa. Kokoonnumme keskikesää lukuun ottamatta keskimäärin kerran kuukaudessa tai viikoittain erilaisiin tilaisuuksiin ja kerhoihin. Yhdistyksen toimintaan voi tutustua lähemmin verkkosivulla https://huittinen.senioriyhdistys.fi.

Vuonna 2024 teemanamme on Elämäniloa ja voimaa. Elokuun kesäretki suuntautui tänä vuonna Turun saaristoon pienelle rengastielle, kohteina olivat Naantali, Rymättylä, Nauvo ja Parainen. Syksyn aikana menemme yhdessä konserttiin Risto Ryti saliin ja teatteriin Raumalle. Tänä vuonna toimineista kerhoista voi mainita viikoittain toimivan kuntosaliryhmän, lukupiiri kokoontuu kerran kuussa ja digi-työpaja toteutui kevätkaudella. Huittisten Seniorit ry on rekisteröity, puolueisiin kuulumaton yhdistys. Se on Kansallisen senioriliiton ja Satakunnan Kansallisen Senioripiirin jäsenyhdistys.

Messuilla esittelemme yhdistyksen toimintaa (kerhot, tapahtumat), Jaamme esitteitä, Tietokoneen ruudulta voidaan näyttää yhdistyksen verkkosivuja ja Kansallisen senioriliiton verkkosivujen tarjontaa ja myös mahdollisuus liittyä jäseneksi!

Huittisten Seudun Invalidit Ry

Huittisten Seudun Invalidit Ry on Invalidiliitto Ry:n jäsen, jonka tavoitteet ohjaavat toimintaamme. Tarkoituksemme on edistää liikuntarajoitteisten ihmisten asemaa, hyvinvointia ja liikuntaa. Olemme esteettömyyden asiantuntija ja tavoitteemme on lisätä tietoisuutta esteettömyydestä.

Osastollamme Seeste-messuilla tuomme esiin esteettömyyttä ja tasa-arvoa.

Iinan Jalkariihi 

Iinan Jalkariihi on elokuussa avattu jalkahoitola Huittisten keskustassa, joka tarjoaa terveydenhoidollista jalkojenhoitoa. Messupisteellä on luvassa mm. tietoiskuja, myynnissä jalkahoitotuotteita ja lahjakortteja.

Linkki facebook-sivulle: https://www.facebook.com/profile.php?id=61563946089085

Kriisikeskus Tukitalo

Kriisikeskus Tukitalo tarjoaa tukea ja keskusteluapua maksutta, luottamuksellisesti, ilman lähetettä ja halutessasi anonyymisti. Kohdata voit paikan päällä kasvotusten Sastamalassa, Nokialla tai Huittisissa sekä etäyhteydellä paikkakunnasta riippumatta.

Ajanvaraus puhelimitse: 03 5120 500, arkisin klo.9–15. (Jätä tarvittaessa soittopyyntö.)

Tukitalolla koulutetaan ja koordinoidaan myös vapaaehtoisia kriisiauttajia ja tukihenkilöitä monenlaisiin vapaaehtoistyön tehtäviin.

www.tukitalo.com

Facebook ja Instagram: @mielitukitalo

Löydät meidät myös lähellä.fi sivustolta

Messupisteellä toiminnan esittelyä, esitteitä, mielen hyvinvointia ja kohtaamisia.

Lauttakylä-lehti 

Lauttakylä-lehti on 111-vuotias Huittisten paikallislehti. Lauttakylä-lehden löydät myös Seeste-messuilta. 

Messutarjouksena on uusille tilaajille 4 kk:n täystilaus 36€ tai digitilaus 3 kk 15€, kaupan päälle suklaalevy. Lisäksi pisteellämme on arvontaa! 

Tervetuloa juttelemaan ja antamaan juttuvinkkejä!

Liikuntakeskus Spiraali 

Liikuntakeskus Spiraali tarjoaa monipuolisesti liikuntapalveluja kaiken tasoisille liikkujille. Spiraalilla voit treenata niin omatoimisesti kuntosalilla kuin osallistua ohjatuille ryhmäliikuntatunneille, joiden ohjauksesta vastaa liikunta- ja hyvinvointialoille kouluttautuneet ammattitaitoiset ohjaajat.

Spiraali palveluista löytyy myös yksilöllistä valmennusta (liikunta/ravinto) sekä monipuolisesti hyvinvointipalveluja hieronnoista- vyöhyketerapiaan. (mm. Hyvinvoinnin Inspiraatio toimii Liikuntakeskus Spiraalin tiloissa.)

Messupisteellämme kerromme mm. alkavasta kuntosalikurssista senioreille sekä muista Spiraalin palveluista. Luvassa tietokilpailu. Voittaja palkitaan.

Nähdään messuilla. 🙂

Loimi-Hämeen Jätehuolto

Loimi-Hämeen Jätehuolto on 16 kunnan omistama jätehuoltoyhtiö, joka tuottaa jätelainsäädännössä määrätyt palvelutehtävät omistajakuntiensa alueella. Ylläpidämme kahta jätekeskusta sekä seitsemää jäteasemaa. Lisäksi vastaamme kotitalouksien bio- ja pakkausjätekeräilyn järjestämisestä toimialueellamme. Pisteellämme on luvassa kierrätysneuvontaa ja jaossa on erilaisia oppaita sekä esitteitä.

Kotisivut

Facebook

Instagram

Lounais-Suomen Avustajakeskus 

Lounais-Suomen Avustajakeskus auttaa, ohjaa ja neuvoo avustamiseen liittyvissä asioissa. Avustajakeskuksessa on vapaaehtoistoimintaa sekä tukea henkilökohtaisen avun asioissa ja avustajan etsinnässä. 

Palvelemme avustamiseen liittyvissä asioissa Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueella. Toimintaa hallinnoi Lounais-Suomen Lihastautiyhdistys ry. 

Lisätietoja www.avustajakeskus.fi

Pirkanmaan Muistiyhdistys ry

Pirkanmaan Muistiyhdistys ry on yhdistys muistisairaille, heidän läheisilleen, ammattihenkilöstölle sekä kaikille muistiasioista kiinnostuneille. Yhdistys tarjoaa tietoa, tukea ja toimintaa Pirkanmaalla ja Huittisissa. Toimintamuotoja ovat mm. ohjaus- ja neuvonta, vertaistukiryhmät, kaikille avoimet Muistikahvilat ja luennot sekä tukihenkilötoiminta. Muistiyhdistyksen toiminta tavoittaa vuosittain noin 9000 henkilöä.

Toimintaan osallistuminen ei edellytä yhdistyksen jäsenyyttä.

Lisätietoja: https://www.pirkanmaanmuistiyhdistys.fi/

Messupisteellemme voit tulla tutustumaan monipuoliseen toimintaamme, keskustelemaan muistiasioista ja halutessasi tulla täyttämään muistisairauden riskitestin. Nähdään messuilla!

Sastamalan seudun keliakiayhdistys ry

Keliakiayhdistyksemme tavoitteena on tukea ja parantaa keliakiaa ja ihokeliakiaa sairastavien sekä muiden terveytensä takia gluteenitonta ruokavaliota tarvitsevien henkilöiden ja heidän läheistensä hyvinvointia sekä parantaa keliakian tunnettavuutta.

Oma yhdistys on lähelläsi ja sinua varten! Yhdistyksemme on keliaakikkojen edunvalvoja alueellamme, johon kuuluvat Sastamala, Huittinen ja Punkalaidun. Haluamme lisätä keliakiatietouttasi, auttaa ja tukea sinua kaikissa keliakiaan liittyvissä asioissa. Pyrimme mahdollisuuksien mukaan vaikuttamaan kaikkeen mahdolliseen keliaakikon elämään liittyvään toiminta-alueellamme. Voit myös halutessasi tulla itse mukaan yhdistyksemme toimintaan, uusia ideoita ja toteuttajia tarvitaan.

Satakunnan Omaishoitajat ry

Satakunnan Omaishoitajat ry toimii koko Satakunnan alueella, tarjoten tietoa, tukea ja monipuolista toimintaa omaishoitajille ja läheisille, joilla on huoli läheisestään. 

Tuemme perheitä omaishoidon eri vaiheissa, varhaisesta vaiheesta omaishoidon päättymiseen asti ja sen jälkeenkin. 

Toimintaan osallistuminen ei edellytä yhdistyksen jäsenyyttä. 

Neuvoa meiltä voi kysyä myös nimettömästi.

Lisätietoja: www.sataomaishoitajat.fi

https://www.facebook.com/satakunnanomaishoitajat/

Instagram: sataomaishoitajat

Sataopisto

Sataopisto on Huittisten kaupungin omistama, valtion tukema kansalaisopisto, joka toimii Huittisissa, Eurassa, Harjavallassa ja Punkalaitumella. Voit opiskella ja harrastaa mm. kieliä, taideaineita, käsitöitä, musiikkia, liikuntaa ja tietotekniikkaa. Opetus on tarkoitettu kaikille ja kaikenikäisille. 

Lapsille tarjoamme mm. taiteen perusopetusta kuvataiteessa valtakunnallisen ja kuntakohtaisen opetussuunnitelman mukaan. 

Messupisteellä Sataopisto esittelee toimintaansa. Tule tutustumaan monipuoliseen kurssitarjontaamme! 

Mahdollisuus myös ilmoittautua kursseille.

www.sataopisto.fi

www.opistopalvelut.fi/sataopisto

www.facebook.com/sataopisto

www.instagram.com/sataopisto