myHuittinen logo

Teatteri Hirvenpään alkuvuosi menee ihan farssiksi

Teatteri Hirvenpää on valinnut talvinäytelmäkseen Arto Seppälän kirjoittaman komedian Viisi naista kappelissa, jonka on muokannut ja ohjannut Marko Saario. Kun mies kuollessaan on järjestänyt elämänsä naiset samaan muistojuhlaan, saattaa tiedossa olla hyvin tragikoomisia tilanteita..Millaisissa tunnelmissa hautajaiskahvit lopulta juodaan, se selviää vain tulemalla katsomaan näytelmä Studioteatterille, Huittisten meijerille. Mukana tutuista kasvoista Taini Rantanen, Erja Urvikko-Vainio ja Johanna Paavilainen. Uusina, joskaan ei ensikertalaisina, mukana nähdään myös Oona Koivula ja Pirjo Rinne. Koivula näyteli viime vuonna Vironkankaalla ja Rinne on ollut n. 10v sitten Suttilan aikoina tässä teatterissa.

 Esitys on täysimittainen ja väliajalla tietenkin kahvio auki. Tila sijaitsee meijerin yläkerrassa, jonne ei valitettavasti ole hissiä.


Esitykset Studioteatteri

Huittisten meijeri:

La 1.2 klo 15

Su 2.2 klo 15

Ti 4.2 klo 18

To 6.2 klo 18

La 8.2 klo 15

Su 9.2 klo 15

Ke 12.2 klo 18

To 13.2 klo 18

Lipun hinta 15e/10e lapset alle 15v

Varaukset puh 0440 662610

(Tilaan mahtuu kerralla vain 40 henk.)

TERVETULOA! OHJAAJAESITTELY

Teatteri Hirvenpään talvinäytelmän ohjaaja Marko Saario(1968) on koulutukseltaan ohjaaja ja teatteri-ilmaisun opettaja. Saarion ohjaustyön yhtenä perustana on teatrikalismi (teatterillinen teatteri), siinä korostuu ajatus teatterin itseisarvosta teatterina. Saarion mukaan siinä ei ole mitään uutta, vaan pikemminkin paluuta juurille; antiikin teatteriin. Saario on myös toiminut opettajan monissa oppilaitoksissa ja teatteriryhmissä, hän on kouluttanut avustajia Seinäjoen kaupunginteatteriin.

Huittisissa Marko Saario on tuttu, sillä hän toimi ohjaajana Teatteri Taikayössä (nyk. Hirvenpää) 2002 – 2007. Hän ohjasi mm. näytelmät: Rakastettu Johansson, Lauttakylän iloiset rouvat, Susikosken sulttaani, Luultavasti sairas, Neiti Julie, Papin perhe. Minna Canthin Papin perhe nostettiin Satakunnan kansan arviossa Satakunnan sen kesän parhaaksi kesänäytelmäksi. Saario on mieltynyt myös venäläisiin klassikoihin, hän on ohjannut Tshehovia, Dostojevskia ja Gogolia. Niissä juuri tekstien kerroksisuus on mieltä ruokkivaa Saarion mukaan. Kaiken kaikkiaan Saario on ohjannut 80 näytelmää uransa aikana, viimeisiä ohjauksia mm.  kiitelty Vammalan Teatterin Kultainen vasikka.

Ohjaaja Saario harjoituksissa Huittisten meijerillä