myHuittinen logo

Uusi Windows 11 ilmestyy tänä vuonna

Windows 11 tuntuu tutulta, mutta tarjoaa uusia tapoja luoda ja olla yhteydessä

Windows 11 tulee saataville uusille PC-tietokoneille sekä maksuttomana päivityksenä vaatimukset täyttäville Windows 10 -tietokoneille myöhemmin tämän vuoden aikana.

Tietokoneita, joissa on Windows 11 esiasennettuna, saa myöhemmin tänä vuonna.

Microsoft on tehnyt yhteistyötä laitevalistajien kanssa Windows 11:n nopeuden ja tehokkuuden takaamiseksi, myös sen osalta, että se pystyy hyödyntämään entistä paremmin kosketus-, kynä- ja äänitoimintoja.

Useimmat tällä hetkellä myytävät Windows 10 -tietokoneet voidaan päivittää Windows 11 -versioon. 


Jotta tietokoneen voi päivittää Windows 11 -versioon, sen on oltava laitteiston vähimmäisvaatimusten mukainen.
Käytännössä Windows 11 toimii useimmilla moderneilla tietokoneilla. Voit tarkistaa vähimmäisvaatimukset tästä.

Päivityssuunnitelmaa viimeistellään yhä, mutta päivityksen pitäisi alkaa vuoden 2021 loppupuoliskolla ja jatkua vuoden 2022 puolelle. Mikäli olet hankkimassa uutta Windows 10 -tietokonetta ja haluat päivittää myöhemmin Windows 11 -versioon, katso onko tietokone varustettu "Ilmainen Windows 11 -päivitys" -tunnisteella. 

Voit myös jatkaa turvallisesti Windows 10:n käyttöä, sillä Microsoft tukee Windows 10 -versiota 14.10.2025 saakka.

Parempi käytettävyys ja luovat toiminnot

Käyttöjärjestelmän ilmettä ja käyttäjäkokemusta on uudistettu ja yksinkertaistettu. Keskelle sijoitettu Käynnistä-valikko auttaa löytämään helposti ja nopeasti etsimäsi. Pilven ja Microsoft 365:n avulla Käynnistä-valikko näyttää viimeisimmät tiedostosi riippumatta siitä, millä laitteella niitä viimeksi tarkastelit, oli sitten kyseessä Android- tai iOS-laite.

Windows 11:n uudet Snap Layouts-, Snap Groups- ja Desktops-toiminnot helpottavat useiden tehtävien tekemistä samaan aikaan. Uudet toiminnot auttavat, että tarvittavat ikkunat näkyvät halutulla tavalla. Desktops-toiminnon avulla on mahdollista luoda erilliset työpöydät eri osa-alueille, kuten työlle, pelaamiselle tai opiskelulle, ja muokata niitä omien mieltymysten mukaan.


Ole yhteydessä sinulle tärkeisiin ihmisiin

Windows 11:ssä Microsoft Teamsin chat on suoraan tehtäväpalkkissa.

Nyt voit olla yhteydessä keneen tahansa suoraan viestien ja chatin tai ääni- ja videopuheluiden kautta laitteesta tai alustasta riippumatta, oli kyseessä sitten Windows, Android tai iOS. Jos tavoittelemasi henkilö ei ole ladannut Teams-sovellusta, tehtäväpalkin kautta voi silti lähettää tekstiviestejä.

Nopeampi pääsy tärkeään tietoon

Windows 11 tuo tärkeät uutiset ja tiedot lähemmäksi Widgets-pienoissovellusten avulla. Ne muodostavat tekoälyä ja Microsoft Edgen suorituskykyä hyödyntävän henkilökohtaisen uutissyötteen.

Älypuhelimesta tuttu näkymä on nyt saatavilla suoraan tietokoneen työpöydälle Widgetsin avulla. Henkilökohtainen syöte liukuu näytölle lasilevyn tavoin, jolloin se ei häiritse kesken olevaa työtä.

Android-sovellusten tuki

Windows 11 on ensimmäinen Windows, johon on tulossa Android-sovellusten tuki. Myöhemmin tänä vuonna käyttäjät voivat löytää Android-sovelluksia Microsoft Storesta ja ladata niitä Amazon Appstoren kautta.
Kaikkia sovelluksia ei välttämättä tule saataville kaikilla markkina-alueilla.

IT-osastolle tuttu, mutta entistä nopeampi ja turvallisempi

Windows 11:n perustana on kaikille tuttu Windows 10. Windows 11:n käyttöönoton valmistelu ja käyttöönotto toimivat kuten Windows 10:ssä, ja päivitys Windows 11:een on kuin päivittäisi Windows 10:tä. Integroitaessa Windows 11:tä organisaation PC-ympäristöön IT-osastoa tukevat tutut hallintaominaisuudet, kuten Microsoft Endpoint Manager, pilvimääritys, Windows Update for Business ja Autopilot. Ohjelmistoyhteensopivuus on ollut keskeinen suunnitteluperiaate Windows 11:ssä aivan niin kuin Windows 10:ssäkin.

Windows 11 ja tietoturva

Windows 11:ssä turvallisuus on sisäänrakennettuna, ja uudet turvallisuusteknologiat lisäävät suojaa. Windows 11 on Zero Trust -mallin käyttöjärjestelmä, joka suojaa dataa ja pääsyä laitteiden välillä. Turvallisuutta on parannettu tiiviissä yhteistyössä OEM-laitevalmistajien ja Microsoftin prosessorivalmistajakumppanien kanssa, jotta tietoturvallisuusvaatimukset vastaavat uhkaympäristön ja uuden hybridityöelämän tarpeita.

Lue lisää Windows 11:sta Microsoftin tiedotteesta!

Kysy lisää Windows 11:sta

Tai tule käymään liikkeessämme!

Data Group JH Computer Huittinen
Makasiinikatu 4

020 1210 717

myynti@jhcomputer.fi