myHuittinen logo

Harjureitti

Harjureitti on vuonna 1998 perustettu n. 28 km pitkä ulkoilureitti, joka sai vuonna 2016 virallisen ulkoreittistatuksen.

Harjureitin kokonaispituus on n. 28 km ja siitä n. 14 km on valaistua reitistöä. Reitistö on pääosin 6 metriä leveä ja talvellla lumivarmana alueena tunnetulle reitistölle ajetaan ladut ja luistelubaana palvelemaan hiihtäjiä. Valittavanasi on useita eripituisia reittivaihtoehtoja ja lähtöpaikoilla on opastustaulut ja reitti on selkeästi etäisyysviitoitettu. Aluekartan voit ladata kotisivuilta.

Reitinvarrella on jokamiehen oikeuksin käytettävissä useita laavuja puucee/puuhuoneineen, Turvekammi, Luppokota, Myllylähteen luontoalue ylivirtauksen havaintokohteineen ja urheiluseurojen kaksi majaa joissa hiihdon sesonkiaikaan pidetään kahviota.

“Pikkulappina” tunnettu reitistö sijaitsee Varsinais-Suomen ja Satakunnan raja-alueella keskellä Lounais-Suomen ainoaa yhtenäistä harjujaksoa Säkylänharjun-Virttaankankaan alueella. Harjureitin kunnossapidosta vastaavat Loimaan ja Huittisten kaupungit sekä Oripään ja Säkylän kunnat.