myHuittinen logo

Lauttakylän Luja ry

Luja on huittislainen yleisseura

Vuonna 1923 perustetun Lauttakylän Lujan lajivalikoimaan kuuluvat nykyisin yleisurheilu, hiihto, suunnistus, jääkiekko, jalkapallo ja ringette.

Lujan perustivat 94 vuotta sitten yleisurheilua harrastaneet huittislaisnuorukaiset, jotka halusivat kilpailla Satakunnan viestimestaruuksista. Ensimmäiset hiihtokilpailut seura järjesti vuonna 1936. Suunnistus tuli ohjelmaan vuonna 1949. Jääkiekkosarjoihin Luja osallistui ensimmäisen kerran 1967 ja jalkapallon juniorisarjoihin 1990. Ringetteä on pelattu vuodesta 2000.

Takavuosina Lujan väreissä on pelattu myös pesäpalloa ja lentopalloa. Oma jaostonsa on aikanaan ollut lisäksi ainakin voimailijoilla, keilaajilla, uimareilla, taitoluistelijoilla ja kuntourheilijoilla.

Lähes Lujan ikäinen on Suomen vanhin yleisurheilun seuraottelu, Triangeli, jonka voitosta on kamppailtu Vammalan seudun (alun perin Tyrvään) Voiman ja Kokemäen Kova-Väen kanssa vuodesta 1930. Luja on voittanut ottelun viimeksi yhdeksän kertaa peräkkäin, mutta yhtensä huittislaisilla on vasta 18. VsV on voittanut 39 kertaa ja KK-V 13 kertaa.

Yleisen sarjan Suomen mestaruuksia lujalaisista ovat yleisurheilussa voittaneet Jouko Uola, Kari-Pekka Lax, Seppo Haavisto, Seppo Peltola, Nina Ranta, Ringa Ropo, Antti Rintakoski ja 2007 nuorten EM-hopeallekin yltänyt pituushyppääjä Petteri Lax.

Suunnistuksessa yleisen sarjan Suomen mestaruuksia on voittanut Pirjo Mattila, joka on menestynyt myös hiihtosuunnistuksessa ja ampumahiihdossa (MM-kisoissa neljäs).

Hiihdossa Lujalle toi 2007 ensimmäisen Suomen mestaruuden Jenni Höylänen nuorten sarjassa.

Suomen mestaruuksiin yltivät aikanaan myös painon- ja voimannostajat sekä juniorilentopalloilijat.

Nykyisistä joukkuelajeista on menestynyt parhaiten jääkiekko, jossa edustusjoukkue nousi 2007 Suomisarjaan.

Jäseniä Lujassa on nykyisin noin 1 000.

puheenjohtaja