myHuittinen logo

Ainutlaatuinen Pahkaparatiisi on vierailun arvoinen

Huittisissa sijaitsee uniikki Pahkaparatiisi

Jos lähdetään etsimään mieleenpainuvia kohteita Huittisista, mieleen tulee ehdottomasti ensimmäisenä Pahkaparatiisi - luonnon uniikin taiteen kokoelma. Kiehtovat löydöt Pahkaparatiisiin on kerännyt Mauno Suonpää, joka on koko elämänsä tuntenut vetoa luontoon. Näihin luonnon ihmeellisyyksiin ei ole kukaan muu muotoja veistellyt kuin luontoäiti, kaikki erikoisuudet ovat siis ihan oikeasti luonnon muovaamia. 

Pahkoja on kokoelmassa ällistyttävän paljon, muutamia vuosia sitten laskettuna noin 4500. Pahkaparatiisi on saanut kyllä arvostusta, sillä esimerkiksi Tasavallan presidentti on palkinnut kokoelman mitalilla ja kohde on nimetty Matkailun Helmeksi, sekä monia muita mitaleita ja ansiomerkkejä on ansaittu. Näiden lisäksi Pahkaparatiisi on esiintynyt useampaan otteeseen televisiossa. Vierailijoita Pahkaparatiisissa on käynyt jopa viidestäkymmenestä eri maasta!

Vierailulle Pahkaparatiisiin?

Pahkaparatiisiin todellakin kannattaa lähteä käymään, sillä tällaista kokemusta ei muualta saa. Paikka pitää nähdä ja kokea itse, jotta sen erityisyyden ymmärtää. 

Vierailuun kannattaa varata vähintään tunti aikaa ja mikäli pahkoihin haluaa paneutua enemmän, aikaa voi vierähtää helposti parikin tuntia. Näyttelykierroksen jälkeen on mahdollisuus piipahtaa esimerkiksi kahviossa tai matkamuistomyymälässä, jotka sijaitsevat samalla pihalla. 

Paikka sopii hyvin vaikka koko perheelle!
Osoite: Suonpääntie 43, 32700 Huittinen

Puhelinnumero: 02 568 318

Kirjoittanut Rosanna