myHuittinen logo

Huittisten laavut

Huittislainen luonto kätkee sisäänsä kauniiden näkymien ja polkujen lisäksi laavun jos toisenkin. Laavu on loistava paikka nauttia luonnosta ympäri vuoden, sillä se suojaa viimalta ja sateelta - tarvittaessa myös auringonpaisteelta. Mikäpä olisikaan mukavampaa, kuin ulkoilmasta nauttiminen metsän siimeksessä! Muistathan kuitenkin aina huomioida laavuilla muut ihmiset sekä sen, että kaikki laavut joihin törmäät, eivät välttämättä ole vapaasti käytettävissä.

Pidä huolta ympäristön siisteydestä ja kerätä tavarasi mukaasi. Tarkista myös aina ennen tulen tekemistä voimassaolevat metsäpalovaroitukset. Maastopalovaroituksen aikaan, avotulisijoja ei saa käyttää. 

Jos tiedät yleisesti käytössä olevan laavun, jonka haluaisit artikkeliin, lähetä laavun kuva sekä sijaintitiedot osoitteeseen helena.kaitanen@huittinen.fi.


Leijonankita-laavu

Lions Club Huittisten talkootyön tuloksena vuonna 2022 rakennettu näyttävä Leijonankita-laavu sijaitsee Ripovuoren näköalapaikalla, aivan parkkipaikan läheisyydessä. Laavulta aukeaa henkeäsalpaava näkymä Kokemäenjoelle. Istumapaikkoja on isommallekin porukalle. 

Laavulle pääsee avustettuna myös pyörätuolilla. 

Osoite: Ripovuorentie 58

Tulentekopaikka: on, omat puut mukaan.

Lisätietoja: valvontakamera, valaistu, sähkömahdollisuus

Saaren tilan laavu

Saaren tilan laavu sijaitsee Vanhankosken lehtoalueen kupeessa. Myöskään tälle laavulle ei ole pitkä kävelymatka parkkipaikalta, joten se sopii myös niille, jotka eivät patikoinnista nauti. Toisaalta luonnonsuojelualue tarjoaa myös loistavan mahdollisuuden käydä tutustumassa lehdon luontoon syvemmin, opastettu polku kiertämällä.

Osoite: Vanhankoskentie 118

Tulentekopaikka: on, omat puut mukaan.

Alueella on piknikpöytä, roskis ja puutarhakeinuja sekä esteetön huussi. Huomioitahan kuitenkin, että wc-paperia huussissa ei ole.

Laavulle pääsee avustettuna myös pyörätuolilla. 


Näköalalaavu 

Vampulassa Harjureitin varrella sijaitsee laavu, josta aukeavat kauniin metsäiset näkymät. Laavu sijaitsee Porsaanharjulla, harjualueen korkeimmassa kohdassa. Alueelle joutuu kävelemään hetken aikaa, mutta samalla pääsee nauttimaan mäntyisistä harjumaisemista ja tutustumaan ainakin osaan kilometrien pituisesta Harjureitistä.

Reitistön varrelta löytyy myös muita laavuja, joista lisätietoa Harjureitin nettisivuilla.

Osoite: Riittiöntie 123, 32610 Säkylä

Tulentekopaikka: On. 


Korkeakosken laavu

Korkeakosken laavu sijaitsee Akunsaaressa koskimaisemissa. Korkeakosken Seutu Ry:n Loimankosken ennallistamis- ja uudistamisprojektin yhteydessä rakentunut laavu.

Osoite: Korkeakoskentie 387

Tulentekopaikka: On, omat puut mukaan 

Laavulle pääsee avustettuna myös pyörätuolilla. 


Kun käyt laavulla, muistathan siivota roskasi pois asianmukaiseen jätepisteeseen. Onkin fiksua ottaa pieni roskapussi mukaan matkaan.  Esimerkiksi tupakantumpit maatuvat jopa yli 10 vuotta ja paperinen nenäliinakin useita vuosia. Kannattaa huomioida myös se, että vaikka laavulla olisikin roskis, ei sinne kannata laittaa biojätteitä. Ne alkavat nopeasti haista ja houkuttelevat paikalle eläimiä, jotka voivat levitellä roskia etsiessään ruokaa. 

 Ethän vahingoita laavua tai sen ympäristöä. Esimerkiksi tuohta tai makkaratikkuja ei saa repiä elävistä puista. Hyvä periaate on pyrkiä siihen, että oleskelusta laavulla ei jäisi jälkeäkään. 

Jos sytytät tulen, muista tarkistaa ajankohtaiset metsäpalovaroitukset ja noudata erityistä varovaisuutta. Tulen tekijä on aina vastuussa tulesta. Ruohikko- ja metsäpalovaroituksen aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla. Pääsääntöisesti laavuille on tuotava omat polttopuut, koska ikävä kyllä valmiina laavulla olevat polttopuut katoavat  muutamassa päivässä. Poltathan tuomiasi polttopuita: alumiinitölkit tai muoviroskat eivät kuulu retkituleen.


Leijonalaavu

Kännölän ja Vihkimysvuoren retkeily- ja ulkoilualueen laavut

Kännövuoren laavu/Leijonalaavu

Kännönvuoren Leijonalaavu sijaitsee lyhyen matkan päässä Kännövuoren ulkoilualueen parkkipaikasta, kuntoportaiden läheisyydessä.  Kesällä hyvät mahdollisuudet lenkkeillä ja talvella hiihtää. 

Osoite: Lähin parkkipaikka Räikänmaantie 145

Tulentekopaikka: On, omat puut mukaan. 

Muuta: Valaistu. Roskis.


Ladylaavu reitin varrella, noin 2 km Kännölän parkkipaikalta
Raviradan laavu
Ulkoilureitistön kartta. Kännövuoren ja Vihkimysvuoren ulkoilu- ja retkeilyalueen kartasta voi hahmottaa, missä kolme reitistön varrella olevaa laavua sijaitsevat. Kartta löytyy myös retkeilyalueen lähtöpaikoilta.


Ladylaavu/Vihkimysvuoren laavu

Laavu sijaitsee retkeily- ja ulkoilureitistön varrella.

Osoite: Lähin parkkipaikka Ilomäentie 61

Tulentekopaikka: On, omat puut mukaan.

Raviradan laavu

Laavu on kolmesta laavusta etäisimpänä parkkipaikoista. 

Myös sinne pääsee Kännövuoren ja Vihkimysvuoren Retkeily- ja ulkoilualueen reitistöjä pitkin. 

Tulentekopaikka: On, omat puut mukaan.


Teksti: Leanna Sorjamäki