myHuittinen logo

Huittisten luontokohteet

Luonnon helmassa ihminen voi paremmin. Huittisissa luontokohteet ovat todella lähellä keskustaa ja niihin on helppo piipahtaa kyläilypäivän aikana tai ohikulkumatkalla. Toisaalta luontokohteissa viihtyy vaikka useamman päivän!

Puurijärvi-Isosuon kansallispuisto

Puurijärvi-Isosuon kansallispuisto on etenkin keväällä ja syksyllä lintubongareiden Mekka. Luontokeidas lepää satakuntalaisen kulttuurimaiseman sylissä. Avarassa suomaisemassa katse kulkee pitkälle ja hiljaisuuden rikkoo vain lintujen äänet ja joka käyntikerralla voit nähdä uuden luontonäytelmän. Sopii kaiken ikäisille ympäri vuoden. Kärjenkallion katselulava on esteetön. 

Lisätietoja ja aluekartat löydät kätevästi täältä.

Harjureitti

Harjureitti on vuonna 1998 perustettu n. 28 km pitkä ulkoilureitti. Reitistön kumpuilevassa maastossa voi kesät kulkea jalan tai vaikkapa vuokrata fatbiken, jolla nauttia luonnosta. Talvella Lounaisen Suomen Pikkulapiksi nimetty alue on hiihtäjien suosiossa. Hyvin hoidetut taukopaikat ja laavut tarjoavat lepohetken retkeilijälle.

Katso kaikki lisätiedot ja aluekartta täältä.


Vanhakosken lehtoalue ja Saaren tila

Vanhakosken lehtoalue on harvinaisuus, sillä lehtojen osuus Suomen metsistä on vain 1 %. Lehtojensuojelualueita on valtionmailla 46 ja niiden yhteispinta-ala on 11 neliökilometriä. Vanhankosken luontopolku on noin 1,5 km pitkä, joten se tarjoaa mukavan reitin myös perheen pikkuväelle. Polun varrella voi kulkea pitkin satukirjan sivuja, sillä Jukka Saarisen kirjoittama tarina kulkee Satupolkuna pitkin reittiä. Satutaulujen vieressä on kehyksiä, joiden läpi katsellessa tarina saa kuvituksensa. Lehtoalueen kainalossa sijaitsee vanha Saaren tilan alue, jonne on vasta rakennettu uusi 8 hengen nukkumalaavu, nuotiopaikka ja esteetön huussi. 

Osoite: Vanhankoskentie 118.

Korkeakosken laavu ja Akun saari

Kyläyhdistys Korkeakosken seutu, on ennallistanut Loimijoenkosken yläpuolista joenuomaa ja rakentanut Akunsaareen komean Korkeakosken laavun. Tämäkin kohde sopii hyvin päiväretkipaikaksi koko perheelle. 

Katso lisää täältä.

Osoite: Korkeakosken laavu, Korkeakoskentie 387.

Antaudu jokien vietäväksi

Huittissa virtaavat vedet tarjoavat mainion vapaa-ajanviettomahdollisuuden. Veneellä, kajakilla tai kanootilla Loimijoella ja Kokemäenjoella voi kulkea pitkiäkin matkoja. 

Mm. Lauhan maamiesseuran rakentamalla laavupaikalla voi grillata makkarat nuotiopaikalle ja piipahtaa uudessa kuivakäymälässä. Viereistä vanhaa venevalkamaa ollaan kunnostamassa, mutta jo nyt rantaan pääsee vaikkapa kanootilla. Lähellä on parikin vuokraamoa, Lauhan Kanoottivuokraamo ja Kajakkikioski, joiden valikoimista löytyvät kajakit ja kanootit sekä sup-laudat. 

Ville Heikkarainen 2022/ Huittisten kaupunki.

Ripovuori

Uljas satakuntalainen sielunmaisema aukeaa Ripovuorelta. Laakeat, viljavat pellot ja Karhiniemen kohdalla kaartuva Kokemäenjoki tarjoavat näkymän, jota ihaillessa kuluu tovi jos toinenkin. 

Kesän 2022 aikana Ripovuorelle  muodostui suuri, kivestä ja puusta rakennettu laavu. Laavu rakennettiin Lions Club Huittisten talkootyöllä. 

Laavulla on kokoa sen verran, että se soveltuu myös ryhmämatkalaisten taukopaikaksi. 

Osoite: Ripovuorentie.