myHuittinen logo

Huittisten museo esittelee paikallista arkea

Huittisten museo on kulttuurihistoriallinen paikallismuseo, jolla on laaja taidekokoelma. Museon näyttelyissä voit tutustua alueen ihmisten menneiden aikojen arki elämään monipuolisen esineistön avulla, tutkia muotokuvia veistosnäyttelyssä ja pohtia Suomen lähihistorian tapahtumia Ryti-osastolla. Vaihtuvat näyttelyt tuovat uusia tuulia museon kävijöille.

Huittisten museo esittelee paikallista arkea pääasiassa 1700–1800-luvulta ja 1900-luvun alkupuolelta. Se loistava käyntikohde heille, jotka haluavat muistella mennyttä aikaa, mutta myös nykysukupolville tutustua edellisten sukupolvien elämäntapamaan.

Museolla on kaksi valtakunnallisestikin merkittävää kokoelmaa, joita ei ole mahdollista nähdä missään muualla. Toinen on Huittisten Loimankylässä syntyneen Presidentti Risto Ryti-kokoelma joka kattaa mm. kaikki hänelle myönnetyt arvomerkit. Toinen on huittislaissyntyisen kuvanveistäjä Lauri Leppäsen taiteen kokoelma, jossa on tällä hetkellä 114 teosta.

Museo sijaitsee Huittisten kaupungin keskustassa hyvien kulkuyhteyksien päässä. Haluttaessasi saat opastuksen, joka sisältyy hintaan.

Katso ajankohtaiset näyttelyt, aukioloajat ja hinnat museon sivuilta