myHuittinen logo

Koe uskomattomia makuelämyksiä ruokareitistöllä!


Ruokareitistö on Joutsenten Reitti ry:n kuntien alueelle matkailijoiden ja paikallisten tarpeisiin suunniteltu uskomattomia ruokaelämyksiä tarjoava reitistö! Reitti kulkee Huittisten lisäksi Hämeenkyrön, Punkalaitumen ja Sastamalan alueella, ja siihen on koottu paikallisesti tuotettua ruokaa myyviä, säännöllisessä toiminnassa olevia tila- ja tehtaanmyymälöitä.

Reitistö on kehitetty seudullisena kyläasiamieshankkeena ja sitä luotsaa Houhajärveläinen Jani Hanhijärvi. Lähde matkaan kauniiden maisemien läpi ja koe paikallinen elämäntyyli ja kulttuuri maistuvien makuelämysten kautta! Tässä esittelyssä upeat Huittislaiset reitistöön kuuluvat kohteet!


Mattilan Marjatila

Huittisten Karhiniemellä sijaitseva Mattilan Marjatila on mitä parhain koko perheen maatilamatkailukohde, josta voit ostaa makoisat kotimaiset marjat, varhaisperunat ja herneet! Mansikkaa ja vadelmaa on saatavilla myös itsepoimintana, ja lisäksi voit halutessasi ostaa valmiit pakastemarjat talveksi. Marjatilalla palvelee ihastuttava myymälä-kahvila Hiidenkolo, josta voit oman tilan tuotteiden lisäksi ostaa myös muita lähiseudun tuottajien tuotteita. Erikoisuutena ovat oman tilan ihanan marjaisat pientilaviinit. Syksyisin marjatilalla palvelee mehuasema, jossa voit käydä itse mehustamassa haluamasi marjat ja hedelmät.

Karhiniementie 353, Huittinen

p. 040 755 2850

Avoinna: kesä-elokuussa ma-pe 10-19, la 10-18, su 12-18, myös kesäkahvila avoinna. Muulloin parittomien viikkojen pe 12-18, la 10-14

https://www.mattilanmarjatila.fi/

KUVALÄHDE: Mattilan Marjatilan Facebook-sivut
KUVALÄHDE: Lihajaloste Korpelan Facebook-sivut

Lihajaloste Korpela

Korpelan herkulliset lihatuotteet on valmistettu vankalla ammattitaidolla korkealaatuisista raaka-aineista! Tehtaanmyymälän laajasta valikoimasta löydät aidot maukkaat savusaunatuotteet, perinteiset ruoka- ja leikkelemakkarat, erilaiset kokoliha- ja erikoisvalmisteet, sekä valmisruoka- ja einestuotteet.

Takkulantie 11, Huittinen

p. 02 560 5600

Avoinna: ma-pe 10-17

https://www.korpela.fi/

Kivikylän Kotipalvaamo - Huittisten Hullulenkki

Kivikylän uskomaton Hullulenkki on mahdollisesti maailman suurin lenkki, joka jo itsessään on vaikuttava nähtävyys! Monipuolisesta tehtaanmyymälästä löydät paikan päällä leikatut tuoreet ja paikalliset lihat sekä lihajalosteet. Samalla kun nappaat herkut grilliin, arkeen tai juhliin, voit nauttia lounasta herkullisesta noutopöydästä.

Palvarinkatu 10, Huittinen

p. 044 756 2329

Avoinna: ma-pe 9-17, la 8-13

https://www.kivikylan.fi/

KUVALÄHDE: Kivikylän Kotipalvaamon www-sivut
KUVALÄHDE: Takalan Myllyn Facebook-sivut

Takalan Mylly

Takalan Myllyn tuotevalikoimasta löydät oman tilan viljoista rakkaudella jauhetut laadukkaat ja varmasti tuoreet viljatuotteet! Takalan tilan viljat jauhetaan jauhoiksi ja valmistetaan myllytuotteiksi vanhassa Sammun myllyssä Huittisten Untonmäessä. Valikoimaan kuuluvat perinteisten jauhojen, ryynien ja hiutaleiden lisäksi myös huikean suosion saavuttaneet talkkunajauho ja lättyjauhoseos.

Untonmäentie 26, Huittinen

p. 050 566 7494

Avoinna: sopimuksen mukaan

https://takalanmylly.fi/

Tapanilan tila

Huittisten Vesiniityllä toimivasta Tapanilan tilamyymälästä voit noutaa suoramyyntiperiaatteella erinomaiset vapaan kanan munat. Nouda talteen nämä verrattomat terveyspommit, joissa ravintoarvot ovat taatusti kohdallaan!

Vesiniityntie 102, Huittinen

p. 0400 326 616

Avoinna: ma-su 8-18

KUVALÄHDE: Ilonan Maalaispuodin Facebook-sivut

Ilonan Maalaispuoti, Wanha WPK

Ilonan Maalaispuoti on ravintola Wanhan WPK:n yhteydessä toimiva ihastuttava lähiruokiin ja paikallisiin käsityö- sekä sisustustuotteisiin keskittynyt myymälä. Sesongin mukaan vaihtuvasta laajasta tuotevalikoimasta löydät takuuvarmasti joitain kivaa joko kotiin vietäväksi tai lahjaksi! Erikoisuutena mm. Talon Mallasleipä sekä Viskilän tilan kukonpoika.

Koskitie 1, Huittinen

p. 02 569 901

Avoinna: ma-pe 9-15

http://www.wanhawpk.fi/ilonan-maalaispuoti.html

Ilonan Maalaispuoti myös Facebookissa!

Huittisten Toripuoti

Toripuodista löydät runsaan valikoiman upeita paikallisia käsitöitä ja elintarvikkeita. Tarjolla on päivittäin tuoretta pullaa ja leipää sekä muita makeita ja suolaisia herkkuja. Saatavilla on myös kattava valikoima gluteenittomia leivonnaisia, jotka eivät taatusti häviä maussa perinteisille versioille! Arkisin on tilaisuus herkulliseen kotiruokalounaaseen noutopöydästä.

Kappelikuja 1, Huittinen

p. 040 508 1131

Avoinna: ma-pe 9-17, la 9-14

Huittisten Toripuoti myös Facebookissa!

KUVALÄHDE: Huittisten Toripuodin Facebook-sivut
KUVALÄHDE: Vahelan Luomutilan Facebook-sivut

Vahelan Luomutila

Vahelan luomutila on Huittisten Suttilassa sijaitseva idyllinen pieni sukutila, josta voit ostaa luomukasvatettua ylämaankarjan lihaa sekä ravinnerikkaita täysjyväjauhotuotteita. Myllytuotteisiin kuuluvat niin omassa myllyssä jauhetut ruis-, vehnä- kuin kaurajauhotkin. Mahtavannäköinen tuuheaturkkinen ylämaankarja on myös mieleenpainuva näky laiduntaessaan isoilla laitumilla ympäri vuoden.

Hirviläntie 25 A, Huittinen

p. 044 375 0513

Avoinna: Pe 16-18 sekä sopimuksen mukaan.

Vahelan Luomutila myös Facebookissa!

Kaistin tila

Kaistin tilalla vieraillessasi joudut poikkeamaan hieman ruokareitistöltä, mutta se on taatusti kannattavaa! Huittisten Jokisivulla toimiva Kaistin tila on luomutila, josta voit käydä ostamassa verrattomat luomukananmunat!

Uudenniityntie 115, Huittinen

p. 050 573 0320

Avoinna: munaliiteri on aina auki!

Huittisten Tori

Huittisten tori sijaitsee aivan keskustan ytimessä kirkkopuiston laidalla. Perinteisten toripäivien ohella se toimii myös vuoden aikana erilaisten tapahtumien suosittuna järjestämispaikkana. Huittisten torilta löydät nyt myös Toripuodin kesäkahvilan sekä jäätelökioskin, joiden antimista kannattaa tulla nauttimaan!

Lauttakylänkatu 16-18, Huittinen

p. 02 560 4111

Avoinna: ti, to & la 6-15, lisäksi kesäisin pe 15-18

Hornan tila

Toinen varsinaiselta reitistöltä hieman sivussa oleva paikka, jossa kannattaa ehdottomasti vierailla, on Vampulassa sijaitseva Hornan tila! Tila on ollut toiminnassa jo satoja vuosia ja tällä hetkellä tilalla kasvatetaan vapaita ja onnellisia possuja ja kanoja. Aina avoinna olevasta itsepalvelumyymälästä löydätkin mitä parhaimmat vapaan kanan munat! Samalla kun poikkeat hakemaan kananmunia, voit käydä ihastelemassa tilan eläinten leppoisaa elämää!

Vampulantie 200, Vampula

p. 040 746 7727

Avoinna: Myymälä on aina auki

https://www.vapaapossu.fi/

Hornan Tilan löytää myös Facebookista!

KUVALÄHDE: Hornan Herkku Oy:n www-sivut

TEKSTI: Suvi Korhonen

Artikkeli päivitetty 31.1.2020