myHuittinen logo

Onko sinun unelmasi asua kylässä?

Huittinen kutsui kyläilijöitä tutustumaan kyliin ja kaupunkiimme. Saimmekin enemmän kuin osasimme odottaa, mutta samoin taisi käydä vieraillemmekin! Lue ihastuttavien kyläilijöidemme tarinoita ja katsele heidän haastatteluvideonsa.

Kyläily toteutettiin Maaseuturahaston rahoittamassa Tarinan arvoinen elämä – citymaalaisuus maaseutuasumisen uusi trendi -hankkeessa, jonka yhtenä tavoitteena on tuoda esille monipaikkaisuus mahdollisuutena ja nostaa maaseutuasumisen houkutelevuutta. 


Tervetuloa Huittisten kyliin kylään!

Huittisten elinvoimajohtaja, Riikka Peippo , on ylpeä kaupungin vilkkaasta ja kehittyvästä keskustasta runsainen palveluineen sekä vilkkaasta yrityselämästä. Huittisten sijainti on loistava ja tänne on helppo tulla.

Huittisissa on 14 aktiivista kyläyhdistystä! Kylillä on iloa, elämää ja persoonallista, yhteisöllistä tekemistä. Nyt sitä haluttiin esitellä vieraillemme ja samalla kuulla mikä maalle houkuttelee asumaan.  

Huittisissa parasta on ihmiset ja luonto

Suttilan ja Vakkilan kylät saivat pääkaupunkilaisen Irinan tuntemaan itsensä lämpimästi tervetulleeksi. Yhteisöllisyys, omistautuneisuus ja yhdessä tekemisen into teki vaikutuksen. "Tuli sellainen oli, että kuuluu johonkin".

Irinan yllätti kuinka paljon erilaisia asioita ja kuinka monimuotoista Huittisissa on. Kokoaan suurempi maalaiskaupunki, jonka kylät hurmaavat. 


Elämämakuinen matka Huittisiin

Turkulaisen Arjan sukujuuria on Vampulassa, sillä hänen isovanhempansa ovat asuneet siellä. Arja kirjoittaa päivätyön ohessa matkablogia ”Elämänmakuisia matkoja” ja blogista voi bongata Huittisenkin.

Kylistä Korkeakoski ja Palojoki saivat Arjan vieraakseen ja Erityisesti mieltä lämmittivät mukavat ihmiset, sydämellinen vastaanotto ja vieraanvaraisuus, jotka yhdessä muiden vierailijoiden kanssa koimme kylävierailumme ehdottomaksi vahvuudeksi, yhdessä kauniin luonnon ja unohtumattomien kokemusten kanssa. 

Kyläläiset jättivät jäljen sydämeen

Rekikoski, Räikänmaa ja Suontausta näyttivät tamperelaiselle Sarille parastaan. Hän koki itsensä lämpimästi tervetulleeksi ja tapasi useampia ihmisiä ja nautti heidän vieraanvaraisuudesta. Sari oli syvästi liikuttunut ja ihastunut kyläyhteisöihin, eikä ihme, sillä esiteltiinhän hänelle jo mahdollinen ikioma mummonmökki.

Sari on innokas kehittäjä, joka ideoi yhdessä kyläläisten kanssa miten kylistä saadaan entistä vetovoimaisempia kohteita.  Hyvät tietolikenneyhteydet, vireä kyläyhteisö ja palvelut sopivan lähellä olivat toivelistalla.

Vieraanvaraisuus ja ystävällisyys ihastutti

Aurinkoinen Tuija vieraili Kukonharjan kylällä ja Vampulassa. Kyläläiset ottivat avosylin ja lämpimästi vastaan ja mielellään kertoivat kylästään ja historiasta. Ilmassa oli mukavan leppoista iloa ja huumoria. Mieleen jäi myös kaunis luonto ympärillä, ja luonnon keskellä vallitseva rauhallisuus.

Tuija ei ollut koskaan aikaisemmin vieraillut Huittisissa saati ajanut ohitse, joten hyvä sijainti yllätti. Hän totesi, että Huittisista pääsee helposti ja nopeasti isoihin kaupunkeihin, Tampereelle ja Turkuun, eikä kotikaupunkiin Jyväskylään tai Helsinkiinkään kovin sen pitempään kestä.f 

Mieleenpainuvia käyntikohteita

Helsinkiläinen Reetta kyläili Loiman ja Jokisivun kylissä, jossa hän pääsi maistelemaan elämänsä parasta sienikeittoa, vierailemaan mm. luomukanalassa ja Pahkaparatiisissa. Mieleenpainuvinta oli kuitenkin lämpimät ihmiskohtaamiset.

Reetan sanoin: ”Ystävällisten, sydämellisten ja ahkerien ihmisten paikkakunta kauniin luonnon keskellä. Paljon erilaista yrittämistä ja myös yhdistyksiä ja talkootoimintaa. Näen myös paljon potentiaalia matkailun kehittämiseen!”

Kyläiljöiden ajatuksia kylien kehittämiseen

Vierailupäivän iltana kyläilijät kokoontuivat yhteisen pöydän ääreen  keskustelemaan kokemuksistaan ja  kyläelämän vetovoimasta. Keskustelussa nousee hyviä vinkkejä myös kylien kehittämiseen. 

Kylillä on valtavasti vetovoimaa, yhteisöllisyyttä ja luonnonläheisyttä. Tietoliikenneyhteydet ja hyvä saavutettavuus ovat avainasemassa monelle etätyöläiselle. Keskustelun jälkeen tärkeäksi asiaksi nousivat myös jätteiden käsittely ja kierrätyspisteet.

Klikkaa ja kuuntele mielenkintoinen keskustelu! 

Tarinan arvoinen elämä - monipaikkaisuuden ja maaseutuasumisen vetovoima - hanke