myHuittinen logo

Huittisissa vietetään Liikkuva Huittinen teemavuotta!

Teemavuosi alkoi upeasti, kun helmikuussa vietettiin uuden tyylikkään ja monipuolisen liikuntahallin, Tahto Areenan, avajaisia. Tahto Areena antaa edellytykset mm. salibandyn, lentopallon, koripallon, sulkapallon ja tenniksen pelaamiseen. Liikuntahalli on ollut avajaisten jälkeen vilkkaassa liikuntakäytössä ja osoittautunut tarpeelliseksi myös erilaisten tapahtumien järjestämisessä. Kaupunki sai myös heti teemavuoden alussa tunnustusta liikunnan ja urheilun hyväksi tekemästään arvokkaasta työstä, kun Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry yhdessä Satakuntaliiton kanssa myönsi Huittisten kaupungille Vuoden liikuttajakunta 2018 -palkinnon. Palkinto luovutettiin Satakunnan Urheilugaalassa Porissa 9.2.2019. 

Huhkolan Liikuntapuisto ja Tahdon Portaat

Kivenheiton päähän Tahto Areenasta, uimahallin ja Punkalaitumenjoen väliselle nurmialueelle, on kesän 2019 aikana valmistumassa uusi kattava ja kaikenikäisille suunnattu Huhkolan Liikuntapuisto. Alueelta löytyy liikuntakenttä ikäihmisille, kiipeily- ja tasapainoilualue päiväkoti- ja ala-asteikäisille, fitness/crossfit -kenttä toiminnalliseen harjoitteluun kaikenikäisille, sekä pyörille, potkulaudoille, skeittilaudoille, rullaluistimille ja pyörätuoleille soveltuva pumptrack-rata. Liikuntapuisto lisää mahdollisuuksia omaehtoisen liikunnan harrastamiseen ja täydentää loistavasti alueen liikunnallista kokonaisuutta. Puiston on tarkoitus olla loppusilausta myöden viimeistelty elokuun lopussa.

Uutena asiana Huittisiin on tulossa myös Tahdon Portaiksi nimetyt kuntorappuset. Portaiden pituudeksi on suunniteltu tulevan yli 170 metriä ja niille on katsottu alustavasti paikka Kännönvuorella sijaitsevan Leijonalaavun läheisyydestä. Pohjatyön tulee tekemään Huittisten kaupunki, mutta varsinaiset portaat on tarkoitus rakentaa pääosin talkootyönä.

Liikunnallista toimintaa teemavuoden hengessä

Huittisten nuoriso- ja liikuntapalvelut tukee teemavuotta järjestämällä erilaista toimintaa vuoden aikana. Huittisten kaupunki mm. osallistuu Okra-maatalousnäyttelyyn heinäkuun alussa Liikkuva Huittinen teemalla ja lisäksi on tulossa Liikkuva Huittinen testitapahtuma 5.9 yli 18-vuotiaille sekä uintikampanja uimahallilla ennen joulua.

Syksyllä jatkuu myös 4H-yhdistyksen järjestämä iltapäivätoiminta 1. ja 2. luokan oppilaille sekä erityisen tuen oppilaille. Uutta on se, että toiminta siirtyy Nuorisoklubilta Lauttakylän koulun väistötiloihin sekä Tahto Areenalle, jossa järjestetään toiminnallinen ja liikunnallinen osuus.

Strategian keskiössä hyvinvoivat ja aktiiviset kuntalaiset

Kaupungin strategian 2017 - 2025 keskeisenä painopistealueena ovat hyvinvoivat ja aktiiviset asukkaat. Hyvinvointisuunnitelmassa on asetettu tavoitteeksi liikunnan lisääminen ja passiivisuuden vähentäminen sekä aktiivisuuden ja omatoimisuuden mahdollistavien lähiympäristöjen toteuttaminen. Toimenpiteinä tämä tarkoittaa mm. laadukkaiden ja monipuolisten liikuntapaikkojen rakentamista kaupunkiin.

Huittinen tarjoaa erinomaiset puitteet liikunnalliseen elämään kaikenikäisille ja täällä on viihtyisää asua ja harrastaa! Muuta siis sinäkin Huittisiin monipuolisten vapaa-ajanpalveluiden pariin! Katso tonttitarjontamme tästä.

Tervetuloa mukaan liikkumaan Huittisiin!


TEKSTI: Suvi Korhonen