myHuittinen logo

Liikkuva Huittinen saa asukkaat liikkeelle!

Huittinen on liikuttajakaupunki, joka tarjoaa loistavat puitteet asukkailleen harrastaa ja liikkua ikään katsomatta. 

Helmikuussa 2019 vietettiin uuden tyylikkään ja monipuolisen liikuntahallin, Tahto Areenan, avajaisia. Tahto Areena antaa edellytykset mm. salibandyn, lentopallon, koripallon, sulkapallon ja tenniksen pelaamiseen. Liikuntahalli on vilkkaassa liikuntakäytössä ja osoittautunut tarpeelliseksi myös erilaisten tapahtumien järjestämisessä. Kaupunki sai  tunnustusta liikunnan ja urheilun hyväksi tekemästään arvokkaasta työstä, kun Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry yhdessä Satakuntaliiton kanssa myönsi Huittisten kaupungille Vuoden liikuttajakunta 2018 -palkinnon. 

Huhkolan Liikuntapuisto ja Tahdon Portaat

Kivenheiton päähän Tahto Areenasta, uimahallin ja Punkalaitumenjoen väliselle nurmialueelle, on kesän 2019 aikana valmistunut uusi kattava ja kaikenikäisille suunnattu Huhkolan Liikuntapuisto. Alueelta löytyy liikuntakenttä ikäihmisille, kiipeily- ja tasapainoilualue päiväkoti- ja ala-asteikäisille, fitness/crossfit -kenttä toiminnalliseen harjoitteluun kaikenikäisille, sekä pyörille, potkulaudoille, skeittilaudoille, rullaluistimille ja pyörätuoleille soveltuva pumptrack-rata. Liikuntapuisto lisää mahdollisuuksia omaehtoisen liikunnan harrastamiseen ja täydentää loistavasti alueen liikunnallista kokonaisuutta. Puiston on tarkoitus olla loppusilausta myöden viimeistelty elokuun lopussa.

Uutena asiana Huittisiin on tulossa myös Tahdon Portaiksi nimetyt kuntorappuset Kännönvuorella ulkoilualueella sijaitsevan Leijonalaavun läheisyyteen. Portaiden pituudeksi tulee 170 metriä! Pohjatyöt on tehty vuoden 2019 aikana ja lopullisesti portaat valmistuvat 2020 - kiitos talkoolaisten!  

Liikunnallista toimintaa iltapäiväkerhossa

Lasten liikkuminen on avainasemassa!

Syksyllä 2019 4H-yhdistyksen järjestämä iltapäivätoiminta 1. ja 2. luokan oppilaille sekä erityisen tuen oppilaille siirtyi Nuorisoklubilta Lauttakylän koulun väistötiloihin sekä Tahto Areenalle, jossa järjestetään toiminnallinen ja liikunnallinen osuus.

Strategian keskiössä hyvinvoivat ja aktiiviset kuntalaiset

Kaupungin strategian 2017 - 2025 keskeisenä painopistealueena ovat hyvinvoivat ja aktiiviset asukkaat. Hyvinvointisuunnitelmassa on asetettu tavoitteeksi liikunnan lisääminen ja passiivisuuden vähentäminen sekä aktiivisuuden ja omatoimisuuden mahdollistavien lähiympäristöjen toteuttaminen. Toimenpiteinä tämä tarkoittaa mm. laadukkaiden ja monipuolisten liikuntapaikkojen rakentamista kaupunkiin.

Huittinen tarjoaa erinomaiset puitteet liikunnalliseen elämään kaikenikäisille ja täällä on viihtyisää asua ja harrastaa! Muuta siis sinäkin Huittisiin monipuolisten vapaa-ajanpalveluiden pariin! Katso tonttitarjontamme tästä.

Tervetuloa mukaan liikkumaan Huittisiin!


TEKSTI: Suvi Korhonen 

Päivitetty 14.1.2020