myHuittinen logo

Valitse oikein, säästä kustannuksia ja kuluta vähemmän

Jätekuorma kasvaa huimaa vauhtia, ja alle 20 % siitä kierrätetään vastuullisesti. Lisäksi 4 % päätyy normaalijätteen sekaan ja arvokkaat materiaalit menevät hukkaan.

  • 53,6 miljardia tonnia vuodessa
  • Yli 7 kg per henkilö, Euroopassa yli 16 kg per henkilö
  • 57 miljardin USD:n arvosta
  • Vain 17,4 % kierrätetään vastuullisesti

Valitsemalla yrityksen toimintaan soveltuvia, pitkäaikaisia ja ylläpidettäviä ratkaisuja, saadaan käyttäjien työstä mielekästä ja säästetään kustannuksia. Samalla jätteen määrä vähenee huomattavasti.


Tuotteiden kestävyys: Pitkään kestävät tuotteet aiheuttavat vähemmän päästöjä ja pienentävät kustannuksia.

Korjaus ja ylläpito: Vastuulliset valmistajat haluavat tehdä korjattavuudesta helppoa. Jos laitteiden tilaa seurataan ja niitä korjataan ajoissa, pärjätään samoilla laitteilla pidempään.

Liiketoimintamallien kehittäminen: Palveluna ostaminen auttaa vähentämään omistetun raudan määrää ja kierrätettävien laitteiden hyödyntämistä.

Materiaalien kulutuksen vähentäminen: Materiaalin tai komponenttien vähentämisellä on myös kerrannaisvaikutuksia: kevyemmät laitteet pienentävät kuljetuksen aikaista jalanjälkeä.

Kun hankit yrityksellesi ICT-tuotteita ja palveluita

1. Varmista, että laitteiden ja palveluiden ominaisuudet vastaavat yrityksen ja käyttäjien tarpeita. Käytä apuna asiantuntevaa kumppania.

2. Vaadi pitkän elinkaaren tuotteita ja kiinnitä huomiota laitteiden toimivuuteen sekä niiden ylläpitoon.

3. Varmista, että tuotteet menevät uusiokäyttöön tai ne kierrätetään kestävästi. Varmista myös, että laitteille tehdään tietoturvakäsittely.