myHuittinen logo

Hullun hyvä tuuri asua Huittisissa!

Viljavien peltovainioiden keskellä sijaitseva Huittinen on viehättävä 10 000 asukkaan pikkukaupunki.

Huittinen sijaitsee Satakunnan eteläosassa, Pirkanmaan ja Varsinais-Suomen maakuntien kulmauksessa. Mainion sijaintinsa ansiosta Huittinen on vilkas linja-autoliikenteen solmukohta, josta lähtee päivittäin useita pikavuoroja isompiin kaupunkeihin. Tampereelle, Turkuun ja Poriin täältä ajaa tunnissa; matka Helsinkiin kestää parisen tuntia. Maaseutukaupungin rauhallisuus edullisine asuin- ja elinkustannuksineen tekevätkin siitä oivan vaihtoehdon omaa kotiaan rakentavalle nuorelle perheelle, mutta myös varttuneemmalle väelle. 

Hyvinvoiva ja liikkuva Huittinen

Leimaa antavinta Huittisia ympäröivässä maisemassa ovat vesistöjen halkomat avarat aukeat, joita voi ihailla vaikka Ripovuoren laelta. Huittisten suurin vesistö on lounaaseen virtaava, komea Kokemäenjoki, joka kääntyy kunnan alueella luoteeseen kohti Poria. Monet risteävät joet tarjoavat loistavat mahdollisuudet vesillä liikkumisen ja esimerkiksi Puurijärvi-Isosuon kansallispuistoon pääse vaikkapa kanootilla meloen. 

Huittinen on urheilullinen kaupunki, jossa liikuntamahdollisuudet on järjestetty monipuolisesti. Kaupungin asukkaat sanovatkin, että täältä ei puutu juuri mitään. Uusi, helmikuussa avattava liikunnan monitoimihalli sijaitsee uimahallin vieressä. Se on nykyaikainen liikuntakeskus, joka tarjoaa laajat mahdollisuudet eri sisäliikuntamuotoihin kuten palloiluun, yleisurheiluun ja voimisteluun. Jalkapallon ystäviä ilahduttaa uusi tekonurmikenttä. Aktiiviset yhdistykset mahdollistavat monipuolisen harrastustoiminnan kaiken ikäisille. 

Metsäisissä maisemissa kulkevalla Harjureitillä ja Kännövuoren ulkoilualueella voi puolestaan nauttia ulkoilusta ja virkistyä luonnon helmassa. Upeat hiihtomaastot ja valaistut ladut takaavat talviliikuntaa harrastaville nautinnollisen kokemuksen. Harjualueella on 28 km latuverkostoa, josta 14 km on valaistua. Kännölän ulkoilualue puolestaan sijaitsee lähellä keskustaa ja sieltä löytyy myös maastopyöräreitistö.  

Suosittu ostospaikka ja tapahtumakaupunki

Kompaktin ja vilkkaan maaseutukaupungin keskusta on idyllinen ja vireä. Mikä parasta, lähes kaikki palvelut löytyvät kävelymatkan päästä. Yli sadan erikoisliikkeen Huittinen on suosittu ja vetovoimainen ostospaikka, jonka talousalueeseen kuuluu noin 30 000 ihmistä.

– Satakunnan tasolla tarkasteltuna Huittisilla on kolmanneksi eniten vähittäiskaupan myymäläneliöitä, ja tänä vuonna on tulossa vielä yksi 5 000 neliön myymälä lisää Pick N Pay:n rakentaessa Huittisiin, elinvoimajohtaja Riikka Peippo toteaa.

Kaksi kertaa vuodessa järjestettävä Hullu Yö on yksi Satakunnan seudun suosituimmista tapahtumista ja sinne tullaan kauempaakin tekemään ostoksia. Huittisten liikkeet ovat silloin yömyöhään auki ja monet tulevat viettämään aikaa ystävien kanssa ja syömään paikallisiin ravintoloihin. Kaupungissa tapahtuu paljon muutakin. Yhdistykset järjestävät isojakin tapahtumia, joista esimerkkinä voisi mainita Lauhan Lähiruokafestarit ja Huhtamon filmifestarit. 

Työtä ja koulutusta

Huittinen on kasvava ja kehittyvä kaupunki, jossa monipuolisen elinkeinorakenteen johdosta on työpaikkoja monelta eri alalta. Sijaintinsa ansiosta Huittisissa on mahdollista asua turvallista ja huoletonta pikkukaupunkielämää ja käydä töissä isommassa kaupungissa.

Huittisissa on hyvät peruskoulut ja kansainvälinen lukio. Uutta, modernia alakoulua suunnitellaan parhaillaan. Täällä voit suunnitella opintopolkusi toisen asteen koulutuksesta aina korkeakouluopintoihin saakka. Kolmen koulutuskuntayhtymän ohella kaupungissa toimii myös Satakunnan ammattikorkeakoulu. Sataedu keskittää logistiikkakoulutuksensa Huittisiin syksystä 2019 alkaen. Huittisten musiikkiopisto tarjoaa laadukasta musiikinopetusta ja Sataopisto monipuolisen kurssivalikoiman harrastajille. 

Asumista lähellä palveluita

Kaupungissa on kiinnitetty viime vuosina erityistä huomiota hyvinvointipalveluihin.

– Terveyskeskus remontoitiin aivan hiljattain ja aloitimme loppuvuodesta myös kotisairaanhoitopalvelut, Peippo kertoo. Terveyskeskuksen yhteydessä sijaitsevaan perhekeskukseen on koottu kaikki palvelut saman katon alle, ja siellä järjestetään perheille myös vertaisryhmiä esimerkiksi Mannerheimin Lastensuojeluliiton toimesta.

Muuttoa harkitseville Huittisen kaupungilla on tarjolla tontteja eri puolilla kaupunkia. Kuninkaisten uusi, viihtyisä asuinalue on puistomainen kokonaisuus, joka sijaitsee aivan keskustan tuntumassa. Sen ehdoton valttikortti on palvelujen läheisyys: päiväkodit, alakoulu ja terveyskeskus löytyvät vain kivenheiton päässä. Lapsiperheet on Huittisilla huomioitu muutenkin hyvin: lapsille on suunnitteilla uusi koulu, päiväkotiverkko laajenee ja varhaiskasvatukselle remontoidaan tänä vuonna uusia tiloja.

Helppoa asumista etsiville Huittisilla on puolestaan tarjolla rivitalo- ja kerrostaloasumista aivan keskustan alueella. Kattavat lähipalvelut, kiireettömyys ja maaseutukaupungin turvallisuus luovat oivat puitteet laadukkaaseen asumiseen.

– Moni kiitteleekin, että Huittisista löytyy kaikki tarvittava. Olemme hulluna Huittisiin, Peippo toteaa lopuksi tyytyväisenä.

www.huittinen.fi 

7 syytä muuttaa Huittisiin

Hiljattain valmistunut asumisen taustatutkimus kartoitti niitä tekijöitä, joita ulkopaikkakuntalaiset arvostavat Huittisissa eniten. Niitä olivat muun muassa:

1. Lyhyet välimatkat, keskellä kaikkea

2. Korkea työllisyysaste ja hyvät opiskelumahdollisuudet

3. Monipuoliset kaupanpalvelut

4. Oma rauha ja luonto lähellä

5. Maalaiskaupungin yhteisöllisyys ja turvallisuus

6. Erinomaiset harrastusmahdollisuudet

7. Edulliset asuin- ja elinkustannukset