myHuittinen logo

Huittinen tarjoaa yllätyksiä persoonallista asumista kaipaavalle ja omaa asumisen unelmaan toteuttavalle! Sukella rohkeasti tälle sivulle, klikkaile linkkejä ja tutustu huittislaiseen elämäntapaan.

Huittisten kylissä on elämää, iloa ja ajanvietettä

Tervetuloa kylille! Huittisissa on monta kylää ja kaikkia on kerrassaan mahdotonta esitellä. Kuitenkin täällä voit tustustua kyliimme ja jos jokin asia jää kaivelemaan ja haluat tietää lisää, niin ota rohkeasti yhteyttä! 

Huhtamo ja Vakkila

Jos satut kulkemaan 2-tietä ja matkasi kulkee Huittisten ohitse, niin koukkaa Huhtamontielle. Asfaltoitu kylätie kulkee Huhtamon ja Vakkilan kylien halki ja samalla voit ihailla metsäistä maastoa, peltomaisemia ja paikallista asutusta. 

Huhtamossa kasvaa ideanikkareita ja jo kolmatta kertaa on järjestetty Huhtamon kansainväliset elokuvafestivaalit, joiden yhtenä elokuvateatterina on toiminut myös Huhtamon kaunis kirkko.

Vakkilan pienviljelijäyhdistys pitää kylätoiminnan vireänä paikallisella kylätalolla.  

Huhtamon kirkon on suunnitellut Ilmari Launis.
Kokemäenjoen kaunis mutka halaa Karhiniemen kylää.

Karhiniemi

V altakunnallisesti arvokkaassa Kokemäenjokilaakson maisemassa sijaitsee Karhiniemen viljava ja kaunis kylä, jonka sydämenä toimii Karhiniemen Kyläkartano. Siellä järjestetään tapahtumia ja tavataan kyläläisiä. Karhineimen sillan  kupeessa onkin myös Huittisten toinen virallinen uimaranta. Karhiniemellä sijaitsee myös Puurijärven ja Isonsuon kansallispuiston luontokeidas, joka lepää satakuntalaisen kulttuurimaiseman sylissä. Irtaudu arjesta ja anna Karhinimen temmata mukaansa

Klikkaa kyläseuran kotisivuille ja  facebookiin ja katso lisää!

Korkeakoski

Nimensä mukaisesti Korkeakosken kylä sijaitseen Loimijoen rantamailla sen maisemaa elävöittävät alajuoksun hienot kosket. Kylän kulmalta alkaa Vanhankosken lehtojen suojelualue. Korkeakosken kylällä on paljon maa- ja metsätiloja, mutta se on kerrassaan loistava asuin- tai kesänviettopaikkana.

Aktiivinen kyläyhdistys on kunnostanut vanhan joenuoman ja rakentanut tauko- ja ajanviettopaikaksi uljana laavun. 

Klikkaa itsesi kyläyhdistyksen sivulle!

Loimijoen rannalla voi järjestää vaikka kalastuskisat. 
Saunakosken lavan kesäillan tunnelmaa.

Kukonharja

Vampulan Kukonharja on kukkojen ja iloisten ihmisten paikka asua ja yrittää! Yhteen hiileen puhaltaen saadaan aikaan paljon. Kukonharjassa väki saakin nauttia mm. valokuituyhteyksien takaamista hyvistä yritysmahdollisuuksista ja vireästä, viihtyisästä ja vihreästä kylänraitista. Kukonharjan kylätalo, Saunakosken lava ja kunnostettu jokimaisema viihdyttävät niin asujaa kuin ohikulkijaakin. Piipahda vaikka kesäkioski Kukonheltassa jätskillä. 

Klikkaa itsesi kyläseuran kotisivulle ja facebookiin!

Lauha

Lauhan kylä sijaitsee Kokemäenjoen syleilyssä, ja se on valittu vuonna 2020 Maailmankyläksi. Aktiivinen kylätoimija Lauhan Maamiesseura vuokraa Maijapirttiä, vanhaa kyläkoulua, juhliin ja järjestää vuosittain tapahtumia. Seura kunnostaa lisäksi Lauhan venevalkamaa ja rakentaa sinne parhaillaan mm. laavua ja laituria. Kylän asukkaat nauttivat läheisestä luonnosta ja monipuolisen linnuston lisäksi majava on tuttu näky vesillä. Lähiruoan ystäviä voivat ostaa suoraan tilalta  Takalan Myllyn tuotteita ja Tapanilan kasviksia. 

Klikkaa kylän kotisivuille!

Lauhassa on vietty myös valon juhlaa, jossa Kokemäen jokeen on laskettu kynttilöitä.

Loima ja Jokisivu

Loiman ja jokisivun viljavatkylät sijaitsevat vieretysten Loimijoen  uomaa seuraillen, valtatie 41-varrella.  Jokimaisema ja sen kosket tarjoavat silmänruokaa, mutta myös oivan mahdollisuuden kalastukselle. 

Loiman kylässä sijaisee myö Suomen vanhin suomenkielinen kansanopisto, Länsi-Suomen Opisto

Loima-Jokisivu seuralla on myös omat kotisivut, jossa voi tutustua mm. alueen pitkään historiaan.Palojoki

Palojoki on kuuluisa Huittisten hirvenpään löytöpaikasta, mutta on siellä paljon muutakin. 

Palojoki on hyvä paikka asua, puhtaan, kauniin luonnon keskellä, viljavien peltojen ja sankkojen metsien laidoilla. Etelässä kylä rajoittuu isolta osalta Kourajokeen, jota on kunnostettu asukkaiden viihtyisäksi keitaaksi.

Kyläyhdistys pitää huolta kylätalona toimivasta kansakoulusta, jääkiekkokaukalosta ja pallokentästä. Kylällä toimii aktiivisesti myös metsästysseura Repo. 

Kurkkaa kyläseura Hirvenpään Tienoot sivuille!

Kesäkioski Mustalammas tarjoaa herkkuja ja hymyjä kesäaikaan!

Rekikoski

Rekikoski on aktiivinen ja vireä kylä, jossa viihtyvät vakituiset sekä kesäasukkaat. Pienen Sammun joen laitamille on noussut kesämökkejä ja sup-laudalla peltomaisemia on mukava katsella.

Rekikosken kylätalo on todellinen tapahtuma- ja juhlapaikka, jossa järjestetään tekemistä pitkin vuotta. Kirpputorit, joulumarkkinat, perinnepäivät ja sadonkorjuujuhlat ovat vakiinnuttaneet asemansa. 

Kannattaa klikata itsensä kyläyhdistyksen Facebook-sivuille

Sampu

Sammun kylä sijoittuu 12-tien molemmin puolin ja tien ja keskustan läheisyyden ansiosta alueella on paljon yritystoimintaa. Elinvoimainen kyläkoulu ja sen kaunis pihapiiri on myös aktiivisessa harrastekäytössä iltaisin, joten esimerkiksi karateen tai huonekalujen verhoilukurssille ei ole pitkä matka.

 Kylän alueelle sijoittuva Ripovuori on paikan helmi ja suosittu retkipaikka upean maiseman ja seesteisen tunnelman ansiosta. 

Aina on aikaa kokoontua yhteen!

Suontausta

Upeat, laakeat peltomaiset ovat Suontaustan kylän sielunmaisema. Vuodenaikojen vaihtelua on hieno seurata peltotöiden mukaan ja metsien läheisyys tuo luonnoneläimet lähelle tarkkailtavaksi. 

Suontaustan Kyläyhdistyksen toiminta on kuitenkin hyvin vilkasta ja vireää. Yhdistys järjestää jäsenilleen yhteisiä talkoita, tapahtumia ja kursseja sekä retkiä naapuripitäjiin ja ulkomaille. 

Suontaustassa Mansikkamäessä toimii aktiivisessa ja ahkerassa käytössä oleva ampumarata. Kaksi tuulivoimalaa Pahkion vuorella kertovat vireän kylän olemassaolosta.

Klikkaa itsesi kyläyhdistyksen facebook-sivuille!


Suttila

Suttila sijaitsee maisematie Taikayöntien varrella, joten arvata saattaa, että silmiä hivelee kaunis Punkalaitumenjoen  jokilaakso ja viljvat peltomaiset.

Suttilassa sijaitsee myös vireä kyläkoulu ja aktiivinen nuorisoseura, joka järjestää toimintaa. 

Lähiruokaa rakastavat voivat katsella mm. Vahelan luomutilojen ylämaankarjan ja Keskitalon luomutilan lehmien laiduntamista. 

Suttilassa kyläkoulun kulmilla voi ihastella vaikkapa lehmiä ja ylämaankarjaa. 
Vampulan keskustan ohi virtaa kaunis Loimijoki.

Vampula

Vampulassa sijaitsee useita omaleimaisia kyläyhteisöjä pitkin Loimijoen laakson maaseutumaisemaa. Kylistä  Sallila on keskeisin ja sieltä löytyykin suurin osa Vampulan palveluista kuten alakoulu, päiväkoti, nuokkari, terveysasema, apteekki, kirkko, lounaskahvila, kauppa ja muita päivittäispalveluita. 

Vampulassa on paljon kesäasukkaita ja ei ihme - Loimijoen laakson ihastuttavat maisemat tarjoavat silmänruokaa.  Harjureitti on retkeilijöiden, maastopyöräilijöiden ja hiihtäjien suosikkikohde. Innokkaille frisbee golffareille elämyksiä tarjoaa Vampulan frisbeegolfrata. Löytyypä Vampulasta myös yksityinen pienlentokoneiden kenttä!

Lauttakylä

Huittisten keskustakin on tavallaan oma kylänsä. Sen sisällä on pieniä kyliä ja kaupunginosia, joita yhdistää keskustan läheisyys ja hyvät palvelut. Jotakuinkin sata kilvijalkakauppaa ja palveluyritystä ovat sinua varten. Kuitenkin luonto ja rauha ovat läsnä myös kaupungin keskustassa.  

Lauttakylän nimestäkin voi päätellä, että myös keskustan tuntumassa virtaa vettä. Loimijoki ja Punkalaitumenjoki tarjoavat ajanvietepaikkoja ja mikäs sen mukavampaa kuin virtaavan veden katseleminen.  


Lauttakylässä voit asua lähellä palveluita.

Tarinan arvoinen elämä - monipaikkaisuuden ja maaseutuasumisen vetovoima – esiselvityshanke